MIBR i NiP obezbedili mesto u plej-ofu nakon prvog dana ECS-a

MIBR i NiP obezbedili mesto u plej-ofu nakon prvog dana ECS-a

ECS finala sezone 6 su počela sinoć, a nakon prvog dana MIBR i NiP su obezbedili mesto u polufinalu.

MIBR je u svom prvom meči savladao ekipu Mousesports na Mirage-u rezutlatom 16-7, da bi kasnije izašli na megdan najboljoj ekipi na svetu, Astralisu. Sada se igralo u BO3 formatu, a nakon sjajne CT strane, danska ekipa je povela. Druga mapa je bila veoma izjednačena, igrao se train, ali nakon duplih produžetaka brazilska ekipa je uspela da izjednači rezultatom 22-20. Treća mapa bio je Inferno, a Fallen je kao i na Trainu predvodio svoju ekipu do pobede. Iako je MIBR imao šansu da završi dosta ranije ovaj duel, s obzirom da su imali prednost od 15-9, oni su pobedili tek u tridesetoj rundi sa 16-14. Niko nije očekivao nakon loše forme MIBR-a da savladaju Astralis, ali oni su sinoć prikazali da nisu zaboravili da igraju.

Mečevi Nindži u pidžamama ipak nisu bili toliko zanimljivi, pošto su oni ubedljivo slavili na sve 3 mapre što su odigrali. Prvi meč grupe bio im je protiv američkog tima NRG i na njemu su slavili sa 16-6 na Nuke-u. Njihov drugi meč bio je protiv ekipe North, koja je u svom prvom meču savladala Team Liquid, ali nije ušla sa istom žarom u meč protiv NiP-a. Na obe mape kada je danska ekipa igrala na T strani, meč je bio ujednačen, ali čim pređu na CT stranu, oni nisu imali rešenja za napade protivniče ekipe. Na kraju NiP je slavio na Infernu sa 16-10 i na Overpassu sa 16-7.

Danas će se odigrati 4 meča. Prva 2 će biti tzv losers mečevi, a onda će se pobednici tih mečeva sastati sa poraženim ekipama iz sinoćnih tzv. winners mečeva. Na linku ispod možete pronaći 10 najboljih poteza prvog dana.

Related Articles