G2 dovodi 2 nova igrača; Smithzz i Ex6tenz prelaze na klupu

G2 dovodi 2 nova igrača; Smithzz i Ex6tenz prelaze na klupu

Dva bivša igrača 3DMAX-a Audrik “JaCkz” Jug i Lukas “Lucky” Častang su zvanično potvrđeni kao novi igrači ekipe G2,a zameniće Kevina “Ex6TenZ” Drolansa i Eduarda “SmithZz” Dubordo-a.

Projekat G2-a i Shox-a na čelu ekipe je počeo u junu ove godine, a tada su se ekipi pridružili Smithzz i Ex6tenz umesto NBK-a i Apexa. Ideja je bila da se stvori ekipa u kojoj će Ex6tenz ponovo imati priliku da vodi jedan tim visokog kvaliteta i da se stvori tim koji ima savršenu atmosferu. Iako je to sve na papiru delovalo lepo, ovoj ekipi je očigledno falio fire-power, a u mnogim situacijama je delovalao kao da se Shox i KennyS bore sami protiv protiv pet igrača. Iako su imali par solidnih rezutlata, to nije bilo dovoljno da bi se ova ekipa održala, pa su izmene bile neminovne, kako bi ovaj sastav opet mogao da napreduje.

S obzirom da su Kioshima i Scream već dugo vremena bili slobodni igrači, mnogi su očekivali da će G2 probati da dovede nekog od njih dvojice u ovaj sastav, ali na kraju su se oni ipak odlučili za Jakcza i Lucky-a. O prelazu ove dvojie u redove G2-a spekulisalo već neko vreme, pa je tek danas konačno potvrđen dolazak dvojice momaka.

Petorka 3DMAX-a je tokom 2018. godine znatno napredovala, pa iako nisu imali šansu da igraju na najvećim turnirima, na nekim manjim su prikazali veoma kvalitetnu igru. Zbog tih dobrih partija konačno će dobiti priliku da se takmiče na velikoj sceni, a ovo može da se ispostavi kao veoma dobar potez za G2, iako su njih dvojica relativno nepoznati igrači na profesionalnoj sceni.

Jackz je igrač koji ima 26 godina, a koji se uglavnom takmičio na lokalnoj sceni, dok je Lucky dvadesetogodišnji momak, koji je do sada najčešće imao ulogu rajfera, dok bi se neretko čak oprobao i sa AWPom. Ipak to je uloga koja u ovom timu pripada KennyS-u, pa nećemo očekivati da ga vidimo sa snajperom u skorije vreme.

Do kraja godine ovi momci će imati priliku da se dokažu na DreamHack Winteru u Švedskoj i PGL Gradn Slamu, a u finalu ESL Pro lige, G2 će morati da učestvuje sa svojim starim sastavom.

Related Articles