Dobili smo prve 3 ekipe koje će učestvovati na Mejdžoru u Kini

Dobili smo prve 3 ekipe koje će učestvovati na Mejdžoru u Kini

Pre neki dan su zvanično počele kvalifikacije za Dota 2 Mejdžor u Kini, pa smo do sada dobili 2 ekipe iz Jugoistočne Azije i jednu ekipu iz CIS regije. Kao što je bilo i očekivano TNC Predator i Fnatic su obezbedili svoje učešće, a treća ekipa je No Pangolier, koja je iznenadila Virtus Pro, koji će sad morati preko lower bracketa da proba da se plasira.

No Pangolier je završio kao drugi u svojoj grupi, ali nakon toga ubedljivo su slavili protiv Gambita, da bi u odlučujućem meču gornjeg žreba nadigrali favorizovani Virtus Pro. U tom duelu, prva 2 meča su identično završena nakon 33 minuta, gde su obe ekipe po jednom pobedile. Nakon toga u trećem odlučujućem meču No Pango odlučuje da stavi PA na mid, što se ispostavilo kao dobitna kombinacija, pošto su razbili Virtus Pro za nešto više od 20 minuta.

Što se tiče Jugoistočne Azije, dve možda i najbolje ekipe su se plasirale, dok je Mineski za malo ostao bez svog plasmana. Fnatic i TNC su bili ubedljivi u svim svojim mečevima, svo do finala gornjeg dela žreba u kojem su se međusobno sastali. U tom duelu Fnatic je izašao kao pobednik, a TNC je morao na megdan Mineskom. Dobili smo jedan voema zanimljiv duel u kojem je Mineski poveo nakon prvog meča koji je trajao preko sat vremena. U drugom meču Mineski je imao solidnu prednost i šansu da završi meč, ali nakon što nisu iskoristili svoje šanse Gabbi je na Terrorbladu polako postajao sve jači da bi na kraju obezbedio svojoj ekipi odlučujući meč. Ovoga puta TNC ima potpunu kontrolu umeču, pa su nakon 40 minuta duge partije obezbedili plasman na turnir u Čungkingu.

Virtus Pro sada čeka pobednika duela Gambit i Team Empire-a, dok će ostale regije svoje kvalifikacije započeti sutradan.

Related Articles