Battle Royale stigao i u CS:GO, igra postaje f2p!

Battle Royale stigao i u CS:GO, igra postaje f2p!

Velike promene stižu večeras kada je u pitanju poslednja verzija jedne od najpopularnijih pucačina u istoriji, CS:GO.

Naime, ono o čemu se dugo šuškalo, konačno dolazi i u Counter-Strike: Global Offensive, a to je Battle Royale mod igranja!

I ne samo to, nego možda i mnogo važnije, CS:GO u celosti postaje f2p igra, odnosno više ne morate da je kupite da biste je igrali! Ipak, postojaće i “Prime Status” verzija igre, koja košta 13,25€ i omogućava vam da budete ukršteni samo protiv drugih igrača sa Prime statusom, ali i da dobijate razne suvenire, predmete, dropove i kutije sa oružjem.

Sada da se vratimo na Battle Royale mod pod imenom Danger Zone. Mapa za ovaj mod se zove Blacksite, i za razliku od velikih Battle Royale igara sa po do 100 takmičara, ovde je fokus nešto manji, odnosno imaće do 18 igrača na mapi u partiji. Ukoliko su svi solo biće do 16 igrača, a ukoliko uđete kao tim od dva ili tri igrača, bićete na mapi sa do 18 drugih igrača.

Akcenat u Danger Zone je na prepoznatljivom taktičkom elementu CS igara, gde morate biti pažljiviji nego što biste to inače bili u standardnoj BR igri. Na mapi se nalaze ugovori koje možete ispuniti i dobiti ekstra novac, sefovi sa parama, ali i taoci koje možete odvesti na sigurne takče i takođe zaraditi keš.

Po mapi su razbacani štekovi sa oružjem, parama i drugim vitalnim predmetima, a sa neba će povremeno padati paketi sa dodatnom opremom, oko koje ćete se boriti sa drugim igračima.

Svaki igrač će imati lični tablet sa informacijama od značaja, i on će biti ključan za pažljivo taktičko razumevanje partije i onoga što se događa oko vas, kako bi sve to mogli da iskoristite u vašu korist.

Sve ovo nam deluje veoma zanimljivo, posebno što je sve to smešteno u igru kao što je CS:GO koja ima provereno kvalitetno napucavanje, tako da ne sumnjamo da će zajedno sa prelaskom na besplatni model ovaj BR CS:GO doživeti veliku popularnost.

Više informacija i slika pročitajte na zvaničnoj objavi, prateći ovaj link.

 

Related Articles