Lifecoach osvojio Varena Artifact Ligu

Lifecoach osvojio Varena Artifact Ligu

Adrian “Lifecoach” Koj je osvojio treći Artifact turnir, a finalu Varena Artifact lige (VAL) savladao je pobednika WePlayovog turnira Džordža “Hyped” Maganzinija rezutlatom 2-1.

VAL je prvi kineski Artifact turnir, a tokom vikenda prikupili su 60 takmičara. Iako su većinski bili igrači iz Kine, s obzirom da je cilj turnira bio da promoviše Artifact na tom područiju, u finalu su se sastala 2 igrača sa Zapada. Iako je bilo dosta zanimljivih mečeva, dobili smo samo strim na kineskom jeziku.

Igrači su morali da prođu kroz Swiss sistem od 7 rundi, gde bi nakon 3 runde, prijavili nove špilove. Top 8 igrača je morali da prijavi 3 različita špila, a igrao bi se Conquest sistem, isti sistem koji se koristi na Hearthstone turnirima.

Kina će nastaviti da invesitra u Artifact, pa će se samim tim održati još nekoliko turnira do kraja godine. Douyou Super Liga će se održati od 11-13. decembra,a igrači će se boriti za nagradni fond od $7,200. Takođe, krajem meseca će se održati Panda TV Artifact turnir, gde će nagradni fond biti $10,000. Taj turnir počeće 27. decembra i trajaće do 3. januara, a Invictus Gaming će dvojici slobdnih agenata na tom turniru ponuditi ugovor.

Related Articles