Street Fighter V: Danas počinje Capcom Cup 2018

Street Fighter V: Danas počinje Capcom Cup 2018

Od 14. do 16. decembra u Las Vegasu trajaće Capcom Cup, finalni turnir godine koji će odrediti šampiona Capcom Pro Toura kao i to ko će osvojiti preko 200 000 dolara kao prvu nagradu. Čitave godine smo gledali najbolje Street Fighter V igrače širom sveta na putu do Las Vegasa gde smo dobili 31 takmičara, dok će se za poslednje mesto igrači boriti danas u otvorenom turniru u okviru poslednjih kvalifikacija (Last Chance Qualifier).

Nakon kvalifikacija, drugog dana će se odigrati glavni deo turnira u double elimination sistemu dok ne dobijemo osam najboljih, koji će se poslednjeg dana boriti za šampionsku titulu.

Titulu šampiona će braniti MenaRD koji ove godine nema najsjajnije rezultate, ali je ipak obezbedio učešće na Capcom Cupu. Sa druge strane, vicešampion prošlogodišnjeg izdanja Capcom Cupa, Tokido, je sezonu završio sa velikom prednošću u odnosu na sve druge igrače, a iza sebe ima i ELeague titulu i drugo mesto na EVOu ove godine, tako da je bez sumnje najveći favorit. Ali, neće sigurno imati lak zadatak pred sobom pošto su Punk, Daigo, Sako, Fuudo, Bonchan, Justin Wong, Fujimura, Caba, Xian, aktuelni EVO šampion Problem X samo neka od imena koja čine Capcom Cup. Pred nama su 3 dana vrhunskog Street Fightera koje ne bi trebalo da propustite, a na ovom linku možete pratiti mečeve.

Related Articles