Street Fighter V ubacuje reklame unutar same igre

Street Fighter V ubacuje reklame unutar same igre

Capcom je nedavno odlučio da uvede nov mehanizam preko koga će se skupljati Fight Money (valuta preko koje se preuzima sadržaj u igri). Mehanizam u pitanju? Pare ćete skupljati gledajući reklame!

Kako je najpre navedeno, Street Fighter će igračima prikazivati reklame u toku casual i ranked mečeva preko kojih će oni moći da dobijaju više para i to neće nikako uticati na učitavanja i u potpunosti je opcionalno.

Sistem zapravo funkcioniše preko tri seta reklama: reklama pri učitavanju partije, reklama za mape i reklama za kostime.

Prvi set reklama se aktivira nakon što oba igrača odaberu svoje likove, tačno pre početka partije. Pojaviće se ekran na kome se reklamiraju popusti i slično.

Street Fighter 5: Arcade Edition's sponsored content screenshots 6 out of 6 image gallery

Drugi set reklama se odnosi samo na turnirske mape, odnosno Ring of Destiny, Ring of Pride i Ring of Power, dok se reklame za kostime odnose samo na osnovne kostime, tačnije, na jednoj od 10 boja običnih kostima možete staviti stikere.

Street Fighter 5: Arcade Edition's sponsored content screenshots 4 out of 6 image gallery

Svaki od ovih reklama će vam dati dodatnih 4 FMa, a sva tri zajedno 12, s tim da su u Capcomu rekli da će biti gornja granica kada je u pitanju zarada od reklama.

Reakcija u zajednici je bila više nego burna, od onih koji smatraju da se radi o besramnoj i gramzivoj politici Capcoma, pa do onih koji govore kako ovo itekako utiče na učitavanje, kao što je prikazano u ovom snimku.

Vrlo je moguće da je reakcija publike preterana, ali moramo da se zapitamo zašto Capcom pokušava na svakom ćošku da razbesni svoje fanove.

Izvor: Eventhubs

 

Related Articles