Astralis za čistu desetku!

Astralis za čistu desetku!

Danska ekipa je ovog vikenda odigrala svoj poslednji turnir u ovoj brilijantnoj 2018. godini, na kojem su bez poraza došli do svog desetog trofeja. Mnogi su očekivali da će nakon trofeja ESL Pro Lige na Blast Pro Series u Lisabonu doći bez tolike želje za velikom borbom, ali ipak oni su ponovo razbili svakoga ko im se suprotstavio.

Format ovog Blast Pro Series turnira bio je isti kao i u prethodnim. Takmiči se šest ekipa i svako odigra po jedan meč sa svakim. Kada se odigraju svi mečevi, dve najbolje ekipe igraju BO3 finale. Ovoga puta te dve ekipe bile su Astralis i Natus Vincere.

Natus Vincere je želeo da dokaže da može dase nosi sa danskom ekipom, pa su sa takvom željom i ušli u ovaj meč. S1mple je kao i obično bio izvanredan, pa je predvodio svoju ekipu do pobede na Overpassu, na kojem je NAVI slavio sa 16-7. Druga mapa bio je Cache, na kojem je NAVI nakon osvojene oištolj runde stao. Poveli su 3-0, ali nakon toga Astralis pravi seriju, i završava poluvreme sa vodstvom od 10-5. U drugom poluvremenu su nastavili istim ritmom, pa su nakon izgubljene početne 3 runde, ušli u seriju, da bi mapu završili sa 16-9. Na odlučujućoj mapi pojavila se samo jedna ekipa. Danci su samo još jednom pkazali svoju dominaciju, pa je konačan rezultat bio 16-4. Navi nije imao šta da traži na Dustu, pa će morati da se zadovolje pozicijom broj 2.

Još $125,000 ide u džepove momaka iz Danske, koji će sada konačno moći da idu na zasluženi odmor. Ipak na ovom turniru Magisk je prekinuo seriju Device, tako što je ovoga puta on osvojio nagradz za MVP-a. Što se tiče NAVI-a Zeus najavljuje da će se penzionisati u 2019. godini, pa će biti interesatno da vidimo ko će biti njegova zamena.

 

Related Articles