StarCraft 2: Posle dosta strepnje, konačno predstavljen WCS Winter 2019

StarCraft 2: Posle dosta strepnje, konačno predstavljen WCS Winter 2019

Nakon loših vesti koje su prošle nedelje stigle kada je u pitanju profesionalna esports scena u HotS-u i gašenje HGC formata, ljubitelji StarCraft 2 esporta su sa zebnjom očekivali bilo kakve vesti o planovima za World Championship Series (WCS) u 2019. godini, plašeći se da ne doživi istu sudbinu, što bi bilo pogotovo loše nakon jedne od najboljih godina koju je igra imala još od 2013. godine.

Iako vesti stižu veoma kasno i delimično nepotpuno, ipak možemo da odahnemo. WCS se vraća i to sa “uvodom” u sezonu pod imenom WCS Winter, za koji jedino za sada znamo detalje.

WCS Winter 2019 je desetonedeljni program koji će kulminirati sa dva turnira od po 32 igrača, i imaće nagradni fond o 60 000 dolara i WCS poenima koji vode na BlizzCon 2019.

Turnir će biti jedan za Evropu i jedan za Amerike (gde su uključeni i regioni Azije, mimo Južne Koreje). Da bi igrači dospeli na ovaj turnir, to mogu uraditi ili putem plasmana na ladderu ili putem kvalifikacionih turnira tokom januara.

Ono što nam se sviđa je što imamo događaj koji “traje” tokom dužeg perioda i što su nagrade lepop raspoređene za sve igrače, ali ono što nam se ne sviđa je što smo ovako efektivno ostali bez jednog od WCS premijernih događaja (ranije je sezona imala 4 WCS događaja na DreamHack turnirima), ali razumemo da Blizzard mora da “krati” troškove.

Nadamo se da nas očekuje još lepih vesti o WCS uskoro, a za sada sve detalje o WCS Winter, po pitanju strukture, važnih datuma i učešća, pročitajte na zvaničnoj objavi formata, prateći ovaj link.

Related Articles