Najbolji turski CS:GO igrač pridružio se ekipi BiG

Najbolji turski CS:GO igrač pridružio se ekipi BiG

Nemačka ekipa BiG je tokom ovog vikenda potvrdila da će u 2019. godini njihovu ekipu predstavljati najbolji turski igrač Ismailčan “XANTARES” Dortkardeš.

Iako je bivša petorka Space Soldiersa ostala bez organizacije, očekivalo se da će turski sastav vrlo brzo naći novi dom. Odlazak njihovog najbolje igrača biće veliki udurac za njihovu ekipu, ali ekipa BiG bi mogla da napravi primetan skok dovođenjem igrača ovakvkog kvaliteta.

Očekivalo se da će zauzezi mesto Tiziana “tiziaN” Feldbuša, ali Johanes “nex” Maget je taj koji će preće na klupu. Taj potez je bio pomalo iznenađujuć, s obzirom da je nex bio jedan od najboljih igrača ove ekipe, ali njegovi kvaliteti ovoga puta nisu razlog njegove pauze. Zbog bolova u zglobovima, on će morati na operaciju, samim tim neće biti sposoban da igra neko vreme. Pošto je BiG morao da potvrdi svoj sastav za IEM u Katovicama do 1. januara, dovođenje Xantaresa i logičan potez.

Turčin je u više navrata prikazao da je igrač vrhunskih kvaliteta, pa je možda i jedini razlog zašto pre ovoga nije potpisao za neki vrhunski tim, je činjenica da ne zna engleski jezik. To i dalje može praviti mali problem za njega, ali s obzirom da je IGL BiG-a Fatih “gob b” Dajik, neće imati toliko problema da se uklopi. Nemac gob b je poreklom iz Turske, što će definitvno biti dobra stvar za njihovu komunikaciju, bar na početku njegove internacionalne karijere.

Kapiten Xantaresovog starog tima je na društvenim mrežama objavio da će oni nastaviti da se takmiče, iako ih je napustio najbolji igrač. Turska je država u kojoj esport scena brzo raste, pa ne bi bilo čudno da dovedu nekog novog vrhunskog igrača.

Sastav BiG-a čine:

  • Fatih “gob b” Dajik
  • Tizian “tiziaN” Feldbuš
  • Johanes “tabseN” Vodaž
  • Oven “smooya” Baterfild
  • Ismailcan “XANTARES” Dortkardeš

Related Articles