Tempo Storm i HeroesHearth se udružuju u organizaciji serije HotS turnira

Tempo Storm i HeroesHearth se udružuju u organizaciji serije HotS turnira

Kada se početkom decembra prošle godine desio katastrofalni razvoj situacije po HotS pro scenu i iznenadno otkazivanje HGC šampionata za 2019. godinu, sve je delovalo veoma mračno po takmičarsku budućnost HotS-a.

Stvari ni danas nisu bajne, najpoznatiji esport timovi su raspustili sastave (Gen.G, Fnatic, Dignitas…), ali ono što je sjajno je to što je HotS zajednica pokazala da joj je stalo do igre i mnogi ključni faktori unutar scene su odmah krenuli da se oragnizuju i vide šta i kako dalje.

Heroes Lounge je najavio Diviziju S koja će biti najviši oblik njihovog HotS takmičenja, a Tempo Storm i HeroesHearth su danas najavili i njihov način da pomognu takmičarskoj sceni.

Naime, predstavljena je dugoročna saradnja koja će se oslikati u seriji tunira pod pokroviteljstvom ove dve organizacije.

Prvi od njih je već najavljen, zove se Toasty and Gladman Heroes Invitational, i održaće se za vikend 9. i 10. februara. U pitanju je invitacioni turnir na kome će učestvovati osam ekipa sa severnoameričke scene, i kako organizatori najavljuju, možemo da očekujemo brojna poznata imena iz bivšeg HGC-a, kako što se tiče igrača, tako što se tiče i komentatora.

Startni nagradni fond turnira je 5000 dolara, ali to je samo početna cifra.

Dalje je u planu razvoj velike profesionalne lige, kao i produkcija sadržaja koji će istu pratiti, kao što su emisije, podkasti, intervjui, analize… i sve ono što očekujemo od jedne ozbiljne lige.

Drago nam je da vidimo da scena nastavlja da živi, i jedva čekamo da vidimo timove i igrače za ovaj invitational, ali i da vidimo kako će najbolji igrači koristiti Orpheau i Imperiusa, koji nažalost nikada nisu imali priliku da se zaigraju u HGC.

Related Articles