Bivši sastav tima Naventic tuži vlasnika zbog kršenja ugovora i neisplaćenih nagrada

Bivši sastav tima Naventic tuži vlasnika zbog kršenja ugovora i neisplaćenih nagrada

Nažalost, s vremena na vreme i dalje čujemo priče koje ne želimo da vidimo u svetu esporta, priče vezane za prevare i loš tretman igrača od strane njihovih esport organizacija za koje nastupaju.

Tako je danas u centru pažnje bivši sastav sada već rasputeše esport organizacije Naventic. Bivši igrači ovog tima, Basically, zuna, Kenma, bigempct i Tomster su februara 2016. godine potpisali ugovor sa organizacijom Naventic.

Jedna od stavki ugovora je i to da svako od njih dobija 19% od zarade sa turnira, dakle 95% zarade ide igračima. U međuvremenu, ovaj sastav je osvojio 50 000 dolara na Dreamhack All Stars.

Po ugovoru, tim je dužan da isplati igrače u roku od deset dana od dana prispeća novca, ali oni nikada nisu videli taj novac. Vlasnik tima, Džejms Eliot, im je kazao da novac nije stigao, kada su ga pitali nekoliko puta, iako su oni znali da je novac došao do tima u decembru 2016. godine.

Konačno, u aprilu su mu se suprotstavili i rekli da znaju da je dobio novac i da ga žele, i on im je tada rekao da “ima problema sa bankom i paypal nalogom, ali da će ga dobiti uskoro”. Nakon toga je povukao sav novac sa Naventic računa, prestao da isplaćuje plate igračima i prosto nestao.

Ovih petoro igrača sada tuže Eliota zbog kršenja ugovora po nekoliko osnova i potražuju novac dosta veći od onog što im duguje, a mi se iskreno nadamo da će ga i dobiti, jer ovakve stvari ne smeju da se dešavaju u esportu.

Pored 50 000 od nagrade, Eliot im duguje i oko 6000 dolara neisplaćenih plata, i na sve to kamatu i odštetu.

Related Articles