I Cloaken više nije u HotS timu

I Cloaken više nije u HotS timu

Nakon veoma teških vesti koje smo pre oko mesec dana saznali po pitanju budućnosti HotS-a, kada nam je novi CEO Blizzarda objavio da se otkazuje HGC (profesionalno HotS takmičenje) i da se veliki broj developera povlači da radi u drugim timovima, stvari su izgledale mračno.

Ipak, prošlo je nekih 40-tak dana, zajednica je polako počela da se stabilizuje, organizacije sa scene su počele da se samoorganizuju i preuzimaju inicijativu organizovanjem velikog broja turnira i liga, stigao je Imperius… generalno je ostavljen utisak da se posle velikog potopa stvari polako stabilizuju i da nas čeka bolji period.

I dalje mislimo tako, ali nažalost, juče je stigla još jedna vest koja je uzdrmala nadanja fanova. Kevin “Cloaken” Džonson, kreativni direktor HotS tima, objavio je da je i on premešten na drugu poziciju i da više neće raditi u HotS-u. Ovo je posebno veliki udarac jer Cloaken ne samo da je bio kreativni direktor, već i praktično zaštino lice igre, čovek čiji smo glas i pojavu viđali u svim trejlerima igre i koji je verovatno bio najstrastveniji član tima, sa iskrenom ljubavlju prema igri i željom da HotS napreduje.

Ipak, na kraju dana, nije on taj koji odlučuje gde će raditi već uprava ljudi na višim pozicijama, tako da ni Kevin više neće biti tu.

Kako se sve u HotS-u promenilo od BlizzCona, pre samo tri meseca u trejleru za BlizzCon, Kevin je bio najavljen kao announcer i pored njega poruka “Vidimo se sledeće godine!”. Pa, izgleda da ipak nećemo Kevine…

Related Articles