Moćni Griffin učvrstio prvu poziciju u LCK ligi

Moćni Griffin učvrstio prvu poziciju u LCK ligi

Nakon jučerašnje pobede protiv ekipe SANDBOX Gaming, koja je prethodno takođe bila neporažena, Griffin je zacementirao prvu poziciju na tabeli rezultatom 6 – 0. Međutim, pobeda je bila za nijansu manje ubedljiva u odnosu na ostale, jer je SANDBOX prva ekipa koja je oduzela gejm moćnom Griffinu.

Gorak ukus u ustima dočekao je fanove Griffina već na samom startu ovog best-of-3 okršaja, kada je prekinut uzastopni broj partija bez umiranja mid lejnera Đeong ’’Chovy’’ Đi-huna. Ovo je definitivno uticalo na mentalni sklop, kako Chovyja, tako i cele ekipe, što je na kraju rezultiralo prvim izgubljenim gejmom. Chovy je izjavio kako ipak nije toliko tužan, već da mu je čak lakše i da sada može da igra pod manjim pritiskom.

Nakon što su mu u drugoj partiji oduzeli Akali, top lejner SANDBOXa Park ’’Summit’’ Vu-tae je sa lakoćom uspeo da split-pušuje sve do protivničkog inhibitora i uz nekoliko dobrih timfajtova donese relativno laku pobedu svom timu.

Griffin je u odlučujućoj partiji, primivši k znanju prethodnu taktiku protivnika, odlučio da ugasi Summita od samog starta. Njihov džangler Lee ’’Tarzan’’ Sun-jong je konstantno vršio pritisak na top lejn. SANDBOX nije uspeo da pronađe dobre timfajtove, te je ekipa polako ponirala u kolaps i na kraju izgubila meč.

Učesnike LCK lige očekuje devetnodnevna pauza povodom Korejske Nove godine, a Griffin očekuje naredni meč 15. februara protiv KT Rolstera, ekipe koja im je u prethodnoj sezoni zatvorila put u veliko finale LCK lige.

Related Articles