Dota 2 – Virtus Pro i PSG.LGD sigurni u kvalifikacijama za naredni Mejdžor

Dota 2 – Virtus Pro i PSG.LGD sigurni u kvalifikacijama za naredni Mejdžor

Ovih dana počele su kvalifikacije za naredni Dota 2 Mejdžora, treći u ovoj sezoni. Za sada završene su kvalifikacije za ekipe iz CIS regije,jugoistočne Azije i Kine.

Kao što je i očekivano, favoriti nisu imali puno poteškoća. Virtus Pro se prošetao kroz kvalifikacije bez poraza. U odlučujućem meču sastali su se protiv Gambita, ekipe koja solidno igra u poslednje vreme, ali nije uspela da zapreti finalistima iz Čunkinga. Druga ekipa za ove regije, koja je obezbedila svoj plasman je Natus Vincere. Oni su nakon par neuspelih pokušaja uspeli konačno da odigraju kvalitetno u kvalifikacija i pobedom nad Gambitom obezbedili su svoje mesto na turniru u Švedskoj.

Što se tiče jugoistočne Azije, tamo je možda jedino iznenađenje bio rani poraz TNC Predatora. Na startu grupe, nisu dovoljno dobro odigrali, da bi ih u prvom eliminacionom meču savladala ekipa WG.Unity. Fnatic je bio skoro isto ubedljiv kao i Virtus Pro. No, oni su ipak izgubili jedan meč u finalnom duelu. Slavili su protiv ekipe Mineski sa 2-1, koja je nakon tog poraza savladala BOOM ID, da bi se ponovo vratili na Mejdžor scenu.

Što se tiče timova iz Kine, tamo su tri ekipe imale šansu da se kvalifikuju na DreamLeague Mejdžor. Dve najbolje kineske ekipe nisu imale previše problema. Ehome i PSG.LGD, koji je skoro ostao bez veoma bitnog igrača, obezbedili su svoj plasman preko gornjeg dela žreba. Team Aster, koji bio prvi u grupi A, ponovo nastavlja sa užasnim partijama, a njihove greške i greške Vici Gaminga, iskoristila je ekipa Keen Gaming, koja je kao trećeplasirana ekipa, obezbedila svoje mesto na Mejdžoru.

Danas nam počinju kvalifikacije za ostale regije, pa nas zanima da li se nadate da neka nova ekipa može da napravi neko iznenađenje?

Related Articles