CLG se napokon vraća sa dve osvojene partije zaredom

CLG se napokon vraća sa dve osvojene partije zaredom

CLG je nekada smatran ekipom titana na području Severne Amerike. Nekoliko puta su se pojavljivali na Svetskim prvenstvima, osvajali LCS ligu, a ne zaboravimo i drugo mesto na MSI-u. Međutim, njihovi ovogodišnji nastupi ne dozvoljavaju da ih izjednačimo sa ekipama kao što su TSM, Liquid ili Cloud9.

Otvorivši sezonu sa dva izgubljena meča, što je potpuno isti scenario kao i protekle četiri sezone, evidentno je da nešto ne štima unutar tima, a možda i same organizacije. Jedan poraz možemo smatrati čak i opravdanim, jer su igrali protiv Liquida, daleko najsnažnijeg tima u ligi. Zatim su izgubilii od B tima OpTic Gaminga, što je zaistasta poražavajuć podatak.

Ipak, nada i dalje postoji, pogotovo nakon pobede protiv ekipe FlyQuest, koja je do tada bila neporažena. Partija je bila daleko od savršene, ali ova pobeda je bila preko potrebna momcima iz CLGa. Pitanje je da li je to dovoljno da se održi reputacija ove organizacije. Ipak mislimo da to nikako nije slučaj i da je potrebno mnogo više od jednog solidnog gejma kako bi se održala tradicija uspeha.

Tim je upao u probleme kada ih je Zakeri ‘‘Aphromoo‘‘ Blek napustio pre početka 2018. godine, međutim organizacija je pronašla adekvatnu zamenu i sada je zvezda tima nemac Tristan ’’PoweOfEvil’’ Šrage, jedan od respektabilnijih mid lejenra.

Ukoliko CLG želi da opravda svoje ime i ove sezone, Darshan i Biofrost će orati da dokažu fanovima da njihovo vreme nije prošlo i da i dalje mogu da pariraju najjačim timovima u ligi.

Related Articles