Lucian i Ezreal oslabljeni u narednom peču, a stižu i velike promene za AD kerije

Lucian i Ezreal oslabljeni u narednom peču, a stižu i velike promene za AD kerije

Nakon više od dva meseca od završetka prethodne sezone, bot lejn je i dalje najkontraverzniji deo LoL mete. Heroji bazirani na kritikal šteti se uopšte ne igraju, a generalno je samo nekoliko heroja uopšte igrivo na ovoj poziciji. Riot je i u prošlosti imao velikih poteškoća u balansiranju AD kerija. Ili su bile previse jaki, ili se uopšte nisu igrali, te smo mogli da vidimo Yasua, Swaina ili Ziggsa na bot lejnu.

U predstojećem 9.3 peču, najavljeni su nerfovi za Luciana i Ezreala, jedne od retkih heroja koji su aktuelni u meti. Jasno je svima da su oni bili najpopularniji pikovi, ali da li prosto nerfovanje heroja zaista rešava problem? Nisu oni toliko dobri, koliko su ostali šampioni jednostavno u lošoj poziciji trenutno. Vrlo je verovatno da se nakon najavljenih oslabljenja, Ezreal i Lucian neće uopšte igrati, što dodatno otežava igračima da odnesu gejm sa ove pozicije.

Idealno rešenje bi bio generalni baf za heroje koji se oslanjaju na kritikal štetu, čemu zapravo možemo i da se nadamo. Naime, Riot je zvanično objavio da će u skorijoj budućnosti totalno izmeniti krit sistem, uglavnom kroz ajtemizaciju. Infinity Edge će na primer biti sličan svojoj prethodnoj verziji, dok će svi ajtemi koji dodaju šansu za krit imati vrednost od 25%.

Ono što nas buni, jeste upravo nerf koji sledi za Luciana i Ezreala, jer samo bafovanje pomenutih ajtema, njih dvojicu stavlja u drugi plan. No, ostaje nam da vidimo kako će se ove promene pokazati, kako u kompetitivnim okvirima, tako i u ranked partijama.

Related Articles