Akali napokon dobija preko potrebni nerf u peču 9.3

Akali napokon dobija preko potrebni nerf u peču 9.3

Na Summoner’s Rift stiže nam peč koji smo svi dugo priželjkivali. Najbitnija stavka jesu nerfovi koji čekaju Akali, Aatroxa, Ireliu, Cassiopeiu i Camille. Promene su od jutros lajv na serverima.

Aatroxova bazna hp regeneracija kao i njen porast biće smanjeni, a njegova E magija više neće pružati lečenje protiv miniona i čudovišta u džungli. Takođe, više neće moći da čuva dva deša i njegov kuldaun je značajno povećan.

Nerf koji možda donosi i najviše promena u trenutnoj meti jeste činjenica da Akali W više ne pruža nevidljivost pod kulama, što joj je omogućavalo izuzetan 1 na 1 potencijal i dajv u lejnu. Magija sada ima i dosta veći kuldaun na prvom nivou. Developeri očigledno nisu smatrali da je ovo dovoljno da balansiraju ovog snažnog asesina, te je lečenje na Q magiji sasvim uklonjeno. U kompenzaciji za ove nerfove, njena bazna hp regeneracija je povećana.

Camille je dobila manji nerf na svoj Hookshot (E), te on više ne stanuje čudovišta u džungli i minione, što potencijalno rezultira njenim povratkom na top lejn.

Cassiopei sledi smanjena šteta na Noxius Blastu (Q) i Miasmi (W) u kasnijem periodu igre. Mada šteta koju dobija od AP ajtema će biti povećana na Q, dok će W imati veći kuldaun i radiće manje štete po sekundi.

Nakon što je doživela nerf u prethodnom 9.2 peču, Irelia sada ima povećan bazni rast životnih poena i armora. Njen pasivan je bio problematičan, zbog čega je i nedavno promenjen, ali će sada Bladeszrge (Q) i Defiant Dance (W) imati povećanu štetu.

Većina igrača je dugo očekivala ove izmene, a ostaje nam da u naredih nekoliko dana vidimo kako će se one pokazati na poljima Summoner’s Rifta.

Related Articles