Severnoamerička LCS liga i ove godine pokazuje isti stil igre

Severnoamerička LCS liga i ove godine pokazuje isti stil igre

Prvi mečevi severnoameričke LCS lige počeli su 26. januara, a već nakon prve sedmice objavili smo tekst o eventualnim predikcijama za tekuću sezonu koji možete pročitati ovde. Međutim, posle dve nedelje nadmetanja opet smo videlu Severnu Ameriku u ’’punom sjaju’’. Region koji je poznat po, kako to igrači vole žargonski da kažu, clown fiesta stilu igre ni ove godine nije ništa drugačiji.

Jedini tim koji je imao odličnu nedelju jeste Liquid i eventualno CLG. Ostale ekipe od kojih smo očekivali mnogo više, kao što su TSM, Cloud9 i Clutch Gaming, podbacili su ponovo. Liquid ubedljiv i dalje, uprkos ne toliko dominantnoj igri u početku partija, ali u kasnijim periodima deluju neustrašivo. Trojka koju smo malopre spomenuli uz dodatak FlyQuesta, pokušala je da se odlepi sa tabele i eventualno parira Liquidu, međutim to i dalje izgleda kao nemoguća misija.

Mnogo  nade se polaže u OpTic Gaming, koji najzad ima novog mid lejnera Noh ’’Arrow’’ Dong-hajona, koji je napokon rešio probleme sa vizom. Trenutni skor 2-2 je sasvim solidan, obzirom da je tim nastupao uglavnom sa Academy sastavom. Echo Fox i CLG su zabeležili pobede, ali i dalje moraju mnogo da unaprede igru ukoliko žele mesto u plej-ofu.

Golden Guardians i 100 Thieves sede na dnu tabele sa skorovima 0 – 4 i 1 – 3, respektivno. Iz intervjua sa igračima, zaključujemo da Thievsi imaju ozbiljnih problema u sinergiji između igrača, dok sa druge strane Golden Guardians preživljavaju solidno lejning fazu, ali zato sve ostalo ne valja.

Preostaje nam da u narednim nedeljama vidimo da li će biti nekih velikih iznenađenja i da li će neko napokon Liquidu uspeti da oduzme pobedu.

Related Articles