Pregled ekipa u LEC ligi uoči poslednje nedelje regularnog dela sezone

Pregled ekipa u LEC ligi uoči poslednje nedelje regularnog dela sezone

Približavaju nam se poslednji mečevi regularnog dela LEC lige, a stanje na tabeli je i te kako neizvesno. Sutra i prekosutra će se odigrati poslednji dueli, kada ćemo i konačno znati ko se izborio za zavaršnisu u Roterdamu. Ono što je sigurmo, jeste da je ovogodišnja sezona bila puna iznenađena, što se vidno odrazilo i na gledanost prenosa. Ekipe smo razdvojili u nekoliko kategorija, u odnosu na njihove dosadašnje rezultate.

Bez ikakvih šansi: Excel, Rogue

Poslednja i pretposlednja ekipa na tabeli, na žalost nemaju šanse za plej – of. Iako su njihovi sasatvi delovali snažno na papiru, u gejmu je bila sasvim drugačija situacija. Rougeov roster sačinjen od veterana očigledno ne funkcioniše i jasno je da moraju ozbiljno da porade na tome. Excel je sa druge strane napravio hrabar potez u svom sastavu. Njihov top lejner Ki ’’Expect’’ De-han se odlično pokazao u partiji protiv ekipe Schalke 04.

U trci za prolaz: Misfits, SK Gaming, Schalke 04

Uznemirujuće je gledai Misfits koji iznova i iznvoa rpavi ogromne greške u lejt gejmu, obzirom da u sastavu imaju Paul ’’sOAZ’’ Bojera i Nubar ’’Maxlore’’ Sarafina, dva veterana evropske LoL scene. Prošlonedeljni duel protiv Schalkea je odličan primer njihove loše komunikacije. Misfits su kasnili na svaki objektiv i fajt, a imali su možda i jedan od najgorih Baron pokušaja ikada. Schalke je iskoristio protivničke greške, a kada njihov top lejner Andrejn ’’Odoamne’’ Pascu igra dobro, uglavnom pobeđuju.

Mrtva trka: Origen, Splyce, Fnatic

Gotovo je nemoguće odrediti ko je bolji od ovih ekipa. Fnatic je uspeo da napravi fenomenalan povratak, obzirom na debakl sa početka sezone. Zaređali su šest pobeda za redom, a sledeći na redu je prvoplasirani G2 već ovog petka. Origen potencijalno može da dobije bilo koju ekipu, a u posledjoj sedmici ih očekuju dva lakša meča protiev ekipa Schalke 04 i Excel. Splyce nastavlja da napreduje i pokazuje fenomenalnu igru u lejtgejmu. Njihov makro je na zavidnom nivou, a ukoliko nastave ovim trendom, možemo oh videtu u još boljem izdanju za vikend.

Sigurica: G2, Vitality

G2 je zagarantovao prvu poziciju na tabeli, ali obzirom na skorašnju povredu njihovog suport igrača Mihael ’’Mikyx’’ Melea, primetili smo značajan pad u igri poslednjih sedmica. Vitality je bio na korak od pobede protiv njih prošle nedelje, te sada deli drugu poziciju sa Origenom i Splyceom. Njihova makro igra je bila očajna protiv G2-a. Ostaje nam da vidimo da li će uspeti da se snađu u lejt gejmu kada split puš taktika ne može da prođe.

Related Articles