Zašto Riven još uvek nije dobila nerf?

Zašto Riven još uvek nije dobila nerf?

Postoji jedna stvar o kojoj League of Legends zajednica voli da diskutuje, a to je naravno Riotov balans tim. Proteklih nekoliko dana mnogi igraču su se požalili na vinrejt koji trenutno ima Riven, te normalno zahtevaju nerfove. Mnogi Riotovci su se do sada dotakli ove problematike, a poslednji u nizu je i nekadašnji kaster Džošua ’’Jatt’’ Lismen, koji je sada deo balans tima.

Jatt je objasnio trenutnu situaciju u kojoj se nalazi Riven i zašto za sada ne planiraju da je nerfuju. Ove sezone, Riot na osnovu četiri nivoa igre odlučuje o bafovima i nerfovima heroja. Ove katergorije su razdvojene na: umeće većine baze igrača, igrače većeg skila, elitne i zatim profesionalne igrače. Unutar svake kategorije, Riot vodi statistiku o vinrejtu, plejrejtu i naravno banrejtu. Ukoliko se pojavi drastično odstupanje, sledi nerf ili baf u odnosu na brojke. Kada se ova metoda upotrebi na Riven, rezultati jednostavno nisu dovoljni za nerf, izjavio je Jatt.

Dok neki igrači tvrde da Riven ima prevelik vinrejt, Jatt izjavljuje da to i nije baš tačno. Riven ima 50.2% vinrejt u većini partija, dok ta brojka u divizijama iznad platine iznosi 52%. Kada pogledamo regije, Riven ima mnogo veći vinrejt u Severnoj Americi, koji iznosi 53.3%, a njen banrejt je čak 35%. Ukoliko gledamo samo tu statistiku, Riven definitivno zaslužuje nerf, kaže Jatt. Ipak banrejt unutar ostalih regija je znatno manji: EUW i Brazil 28.3%, Koreja 12.1%.

Zbog razlike u statistici na globalnom nivou, Riven trenutno nije prioritet na Riotovoj listi. Ipak, Jatt je naglasio da se ona opasno približava granici, nakon koje sledi nerf, ali će igrači za sada ipak morati da se strpe i sačekaju neki od narednih pečeva.

Related Articles