LCS: TSM završio regularni deo sezone još jednom pobedom nad ekipom Liquid

LCS: TSM završio regularni deo sezone još jednom pobedom nad ekipom Liquid

U poslednjoj partiji prošlogodišnjeg prolećnog dela LCS lige, AD keri ekipe Jiliang ’’Doublelift’’ Peng, pretrpeo je težak poraz za koji je kriva Akali, kojom je pilotirao mid lejner ekipe TSM Soren ’’Bjergsen’’ Bjerg. Godinu dana kasnije, Doublelift je doživeo deža vi. Na čelu sa top lejnerom Sergen ’’Broken Blade’’ Selikom, koji je imao fenomenalan performans na Akali, TSM je naneo Liquidu treći poraz u sezoni.

Pozajmivši famoznu taktiku ekipe Cloud9 – Zilean i Kindred kombinaciju, TSM je od starta mučio Liquid kroz izuzetno pametne genkove na oba kraja mape. Nakon stvorene prednosti, TSM je imao kontrolu gotovo groz celu partiju. Liquid je imao šansu kada su uhvatili Broken Bladea van pozicije, ali je TSM brzo odreagovao masivnim timfajtom, koji su uspešno odigrali. Odmah zatim su uzeli Barona i uputili se ka neprijateljskom neksusu.

Bjergsen je na kraju izjavio da i dalje nije siguran protiv koje ekipe bi više voleo da igra u polufinalu – Team Liquid ili Cloud9. ’’Mislim da će Liquid bolje igrati u plej-ofu, nego što igra sada. Obezbedili su slobodno prvo kolo, ali znaju da nisu baš u najboljoj formi, te da će morati mnogo da se potrude’’, rekao je Bjergsen.

TSM će se sastati sa ekipom Echo Fox u četvrtfinalnom meču plej-ofa, ali tačan datum se još uvek ne zna.

Related Articles