Sve što treba da znate o prolećnom plej-ofu LEC lige

Sve što treba da znate o prolećnom plej-ofu LEC lige

Bliži nam se plej-of prolećnog dela LEC 2019 sezone, u kom će se šest najboljih timova Evrope nadmetati za titulu šampiona. Timovi će se takmičiti za pozamašnu sumu novca, titulu i šansu da predstavljaju svoj region na tradicionalnom Mid-Season Invitational turniru, koji se ove godine održava u Vijetnamu. Obzirom da se od ove sezone struktura samog plej-ofa promenila, usled rebrandiranja lige, izdvojili smo sve bitne informacije koje bi trebalo da znate.

Strim

Kao što je slučaj sa svim prenosima, LEC akciju moći ćete da pratite na Riot Games oficijelnom Twitch kanalu.

Timovi

Ukupno šest ekipa će se nadmetati za prestižnu titulu, a to su: G2 Esports, Origen, Fnatic, Splyce, Vitality i SK Gaming.

Raspored

Ovogodišnji plej-of se sastoji od četiri faze, a prva je zakazana za 29. i 30. mart. Naredna runda će se održati 5. i 6. aprila, dok polufinalni mečevi kreću 13. aprila. Veliko finale zakazano je za 14. april, kada će pobednici biti krunisani.

Sistem

Šest ekipa će se sastati jedna sa drugom u single elimination formatu, dok će prve dve ekipe iz regularne sezone biti slobodne u prvom kolu. Svaki meč će se igrati u best of 5 formatu, a tim koji prođe sve runde i ostane na kraju, predstavljaće Evrope na MSI-u. Trećeplasirana ekipa iz regularnog dela sezone (Fnatic) mogla je da odabere protivnika (Vitality) za prvu rundu. Poslednje dve ekipe, SK Gaming i Splyce, su poslednji par za prvo kolo.

U drugoj rundi će se sastati pobednici prethodnih mečeva, prvoplasirana i drugoplasirana ekipa će se sastati u drugom kolu, gde će pobednik dobiti kartu za finale. Gubitnik ovog duela, sastaće se sa pobednikom druge runde u polufinalu, te će imati još jednu priliku da se nađe u finalu.

Related Articles