SK Telecom T1 se vratio na tron

SK Telecom T1 se vratio na tron

U jednoj od najiščekivanijih serija League of Legends istorije, SK Telecom T1 nije dozvolio da ona ode u svih pet gejmova. SKT je povratio svoju dominaciju, savladavši Griffin u velikom finalu LCK lige i to rezultatom 3 – 0. Ovom pobedom, ekipa je stigla do ukupno sedme titule šampiona korejske lige i takođe je obezbedila učešće na ovogodišnjem tradicionalnom MSI-u.

Delovalo je da će Griffin pronaći brzu pobedu u prvoj partiji, kada su već u prvom minutu obezbedili first blood. Uz vrlo neobičan botlejn – Taliyah Pantheon, Griffin je pravio veliki pritisak na mapi u ranoj i mid fazi gejma. Ipak, strpljivost i fenomenalna timska igra SKT-a, preovladala je u timfajtu oko Infernal zmaja, kada je Griffin potpuno izgubio kontrolu nad partijom. SKT je u narednih nekoliko minuta obezbedio Barona i korak po korak gušio Griffin, dok nisu završili gejm.

Poučeni početkom prethodne partije, SKT je pametno startovao drugi gejm, kada je Griffin nepažljivo pokušao da invejduje. Đeong ”Chovy” Đi-hun, mid lejner Griffina, pravio je greške na sve strane, u pokušajima roamovanja. SKT je već u dvadesetom minutu imao 5000 golda prednosti, tri kule i sedam kilova.

U odlučujućem gejmu, kada je Griffin morao da se povrati, odlučili su se, na iznenađenje mnogih, za sličnu tim kompoziciju iz prve partija – Taliyah Pantheon bot lejn, koji se nije baš najbolje proslavio. Uz džanglera Li ”Tarzan” Seun-jonga i Chovyja, Griffin je sa svojim bot lejnom pokušao da ugasi Teddyja – AD kerija SKT-a. Ipak, ni ovoga puta im nije poršlo za rukom, jer je SKT u tridesetom minutu vodio za 7000 golda. Griffin je pokušao da pokrene još jedan timfajt iz očaja, ali su Faker, Teddy i ekipa uspeli da ih obrišu sa mape.

SK Telecom T1 je ovom pobedom označio svoj povratak na scenu, nakon što prošle godine nisu uspeli da se plasiraju na Svetsko prvenstvo. Ekipa ipak nema vremena za predah, jer ih već za nešto više od mesec dana očekuje MSI, gde će sigurno želeti da dokažu da su ponovo najbolja ekipa na svetu.


Related Articles