FaZe Clan nadigrao Liquid i finalu Blast Pro Serije u Majamiju

FaZe Clan nadigrao Liquid i finalu Blast Pro Serije u Majamiju

U prethodna dva dana, odigrao se drugi u nizu CS:GO turnir Blast Pro Serije za 2019. godinu, a nakon lošeg starta, ekipa Faze Clan je uspela da veže četiri pobede i konačno posle dužeg vremena, osvoji jedan trofej.

Na turnirima Blast Pro Serije takmiči se 6 ekipa i svako odigra sa svakim po jedan meč u BO1 formatu. Nakon toga, dve ekipe se najviše poena, sastaće se u velikom finalu, koje se igra u formatu BO3.

Ovaj turnir može biti od posebnog značaja za neke CS:GO ekipe, jer smo konačno prisustvali jednom turniru, na kojem Astralis nije uspeo da se domogne velikog finala. Iako su startovali sa dve pobede prvog dana, juče se izgubili sva 3 duela, zbog čega su ovo takmičenje završili kao četvrtoplasirana ekipa. Dok verujemo da se igrači Astralisa neće previše potresti zbog ovakvog nastupa, MIBR i Faze Clan su konačno prikazali znake života, nakon serije katastrofalnih rezultata. Dok je MIBR završio na trećem mestu, pobeda od 16-2 nad Astralisom nam je pokazala da Brazilci nisu zaboravil ida igraju.

Team Liquid je odigrao turnir u svom maniru. Delovali su nepobedivo, sve do velikog finala. Ovo je za njih bila velika prilika da ponovo osvoje jedan trofej, ali kao što često imamo priliku da vidimo u poslednjih godinu dana, Liquid u finalima nikad ne bude na svom poznatom nivou.

Takav scenario bio je i sinoć. Liquid je bio veliki favorit protiv Faze u finalu, ali Niko i njegova ekipa su apsolutno nadigrali severnoameričku ekipu. Na Miražu bilo je 16-6, dok je na Dustu, Faze ponovo bio bolji, rezultatom 16-12.

Za Faze ovo je prvi trofej još od oktobra prošle godine, kada su slavili na EPICNETER-u protiv Na’Vi-a. Pored novčane nagrade od $150,000, Nikola ”Niko” Kovač, najbolji igrač ove ekipe, sa sobom poneće i MVP nagradu, koju zasluženo dobio, svojim izvanrednim nastupom. Iako ovo nije turnir prve klase, za Faze ovo može biti ključna pobeda, kako bi preokrenuli tok sezone.

Related Articles