Na’Vi nadigrao fnatic; G2 potvrdio prvo mesto u grupi C

Na’Vi nadigrao fnatic; G2 potvrdio prvo mesto u grupi C

Kao što smo i predviđali, grupa C evropske ESL Pro lige, donela nam je veoma uzbuljive mečeve, a možemo reći da nas je ekipa G2 prijatno iznenadila, završivši na prvom mestu u grupi.

Iako je bilo očekivano da Windigo zavši na četvrtom mestu, bugarska ekipa može biti ponosna na ostvaren rezultat. Iako su poraženi u sva 3 okršaja, svaki put su dobro namučili svoje protivnike, a pobede su im zamalo izmicale iz ruku.

U poslednji dan, fnatic i Na’Vi su ušli sa identičnim skorom, pa je njihov međusobni duel odlučivao ko će završiti na drugom mestu. U tom duelu, Natus Vincere je bolje startovao, osvojivši Nuke rezultatom 16-11, ali Fnatic im se nakon toga revanširao na Overpassu. Odlučujuća mapa nam je donela uzbudljivu završnicu, ali na kraju zaslugom Zeusa, Na’Vi je sprečio povratak fnatica u meč, pobedivši 16-13 na Infernu.

U poslednjem orkšaju grupe C, francuska ekipa, G2 potvrdila je svoje prvo mesto, koje su osigurali dan ranije, pobedom od 2-1. Iako je na prvoj mapi G2 imao prednost od 10-5, Bugari su uspeli da se vrate u meč i osiguraju produžetke. Tamo je Windigo slavio rezultatom 22-20, ali nakon toga usledio je povratak Francuza. Dok je na Dustu Windigo osvojio 13 rundi, na odlučujućem Inferno osvojili su samo 4.

G2 je ovom pobedom nagoestio dobru formu i osigurao plasman na završnicu ESL Pro Lige, koja će se održati u Monpeljeu, dok će Natus Vincere i Fnatic morati da nastave borbu za veliki turnir u junu.

Related Articles