Poznati svi učesnici EPICENTER Majora u Moskvi

Poznati svi učesnici EPICENTER Majora u Moskvi

Jutros su se i zvanično završili svi kvalifikacioni mečevi za Dota 2 EPICENTER Major, koji će se sledećeg meseca odigrati u Moskvi, što znači da sada znamo sve učesnike ovog turnira, osim dva preostala mesta, koja će pripasti prvoplasiranim ekipama sa Dota 2 Minora u Kijevu.

Što se tiče Evrope, znamo da je Team Secret još pre neki dan obezbedio svoje učešće, da bi im se ubrzo pridružili i Team Liquid i Secret. U odlučujućem meču OG se opasno namučio da savlada Alliance, koji je takođe prikazao veliku želju da se plasira. NIP, koji je već obezbedio učešće na Internationalu, moraće ponovo preko Minora da pokuša da se plasira.

U CIS regiji veliko iznenađenje priredila je ekipa Gambit, savladavši Virtus Pro, koji je zamalo napravio još jedan veliki kiks. Ipak, medvedi su na kraju prikazali ogromno iskustvo, te nisu dozvolili da ih i Na’Vi dva puta iznenadi, iako im je malo falilo.

U kini ViCi Gaming i PSG.LGD su već dokazali da su dve najbolje ekipe, dok je borba za to treće mesto veoma neizvesna. Ipak, ovoga puta RNG je uspeo da iznenadi sve tokom kvalifikacija, savladavši VG, što će im je na kraju donelo njihov prvi nastup na jednom Majoru u ovoj sezoni.

Severne Amerika je izgubila jedno mesto na ovom Majora, što je ovoga puta umalo koštalo Evil Geniuses plasmana na Major. Iako su ove godine jedna od najboljih Dota 2 ekipa, njima i dalje nedostaje veliki trofej u ovoj sezoni. Ipak, najveće iznenađenje severnoameričkih kvalifikacija bila je besprekorna igra Forward Gaminga, koji je bez poraza osigurao još jedan plasman na Major, nakon što im to nije pošlo za rukom u Parizu.

Iz Južne Amerike kvalifikovali su se Pain Gaming i Infamous, što je izostankom Chaosa, manje više očekivan rezultat. Ekipe iz jugoistočne Azije takođe nisu donele nikakva iznenađenja, s obzirom da su Fnatic i TNC ponovo iskočili kao najbolje dve ekipe.

Dota 2 Minor će se održati od 12-15. juna, kada ćemo i zvanično dobiti kompletnu listu učesnika. DPC sezona se polako bliži kraju, a po završetku Majora u Moskvi, dobićemo prvih 12 učesnika Internationala za 2019. godinu.

Related Articles