Objavljlen datum početka pete sezone Esport Balkan Lige

Objavljlen datum početka pete sezone Esport Balkan Lige

Dugoiščekivani početak pete sezone regionalne Esport Balkan Lige, zakazan je za 24. jun. Krajem marta, održano je veliko finale četvrte sezone u Kombank Dvorani, gde je na iznenađenje svih, trijumfovala bugarska ekipa Random5. Iako su svoje mesto u ligi pronašli kroz otvorene kvalifikacije, bugarska petorka je u finalu savladala Crvenu Zvezdu Esports i došla do titule šampiona Balkana.

Letnja liga dolazi sa nekim novim izmenama. Mečevi će i dalje biti igrani u best of 1 formatu, gde će svako sa svakim igrati po dva puta, dok su mečevi u plej-ofu u best of 5 formatu. Osam naajboljih ekipa će se boriti za plasman na EU Masters i nagradu od 10.000 evra u finalu koje je zakazano za 24. avgust.

Novina u ovoj sezoni jesu i Nacionalne lige, kroz koje će amaterske ekipe i organizacije imati priliku da se nadmeću sa najboljima u regionu. Do sada su poznate najbolje ekipe iz Makedonije, Slovenije i Crne Gore, a to su: Evolution Online, Upper Echelon i KUMOVI MNE. Preostale tri ekipe će plej-of odigrati 25. i 26. maja.

Mečeve regularnog dela sezone možete pratiti na Fortuna Esports Youtube i Twitch kanala, a veliko finale zakazano je za 24. avgust. Više informacija o formatu i prijavama možete pogledati na oficijelnoj stranici organizatora – Fortuna Esports.

Related Articles