Legendarni Faker poslat na klupu tokom današnje serije protiv Griffina

Legendarni Faker poslat na klupu tokom današnje serije protiv Griffina

Trostruki svetski šampioni – SK Telecom T1, definitivno su u velikom problemu. Nakon što su počistili Griffin pre nešto više od mesec dana, trenutni šampioni LCK lige su trenutno na devetom mestu na tabeli.

Danas je situacija bila potpuno obrnuta. Griffin je potpuno ugušio i nadigrao SKT u prvoj partiji, nakon koje se desilo nezamislivo: legendarni Li ’’Faker’’ Sang-hajok stavljen je na klupu.

Faker je smatran za najboljeg igrača koji je ikada kročio u Summoner’s Rift. Od titule Svetskog šampiona tokom svog debija, preko legendarnog 1 na 1 Zed pleja, Faker važi za hodajuću legendu League of Legends esporta. Činjenica da je benčovan, kao centralni igrač SKT-a, ukazuje na ta da je ekipa u ogromnim problemima.

Faker nije jedini koji je poslat na klupu danas. Ekipa je u drugoj aprtiji uvela zamnu za džanglera – Kang ’’Haru’’ Min-seunga, koji je zamenio još jednu zvezdu tima Kim ’’Clid’’ Tae-mina. Svi su očekivali veliki spektakl pre početka serije, ali kada su partije počele, videli smo da je Griffin sposoban da počisti SKT vrlo lako.

Prva partija se odužila do skoro 50-og minuta. Faker je imao najviše kilova, ali i najviše smrti. Ipak, daleko lošiji učinak od njega imao je top lejenr SKT-a Kim ’’Khan’’ Dong-ha, čiji je misplej kod Barona koštao SKT prvog gejma.

Ipak, Khan nije taj koji je dobio benč, već Faker. Kiim ’’Gori’’ Tae-vu preuzeo je mid lejn, ali je njegov protivnik đeong ’’Chovy’’ Đi-hun imao fantastičan gejm na Taliyahi. Zahvaljujući njemu, SKT je sateran na tek deveto mesto na tabeli.

Čini se da legendarna korejska ekipa ne uspeva da se adaptira na metu koja se ubrzano menja, dok njihovi protivnici Griffin, Sanbox i Damwon gaming, i te kako uspevaju u istom. Ukoliko SKT planira da ima ikakvu šansu da odbrani svojou tiulu šampiona LCK lige, mnogo toga mora da se promeni u njihovoj igri. Viđali smo ekipe koje su uspele da preokrenu ogromne zaostatke, a SKT je svakako jedna od najsposobinih ekipa za takav podvig.

Related Articles