EBL: Crvena Zvezda i ASUS ubedljivi na startu sezone

EBL: Crvena Zvezda i ASUS ubedljivi na startu sezone

Sa nestrpljenjem smo konačno dočekali početak pete sezone regionalne League of Legends Esport Balkan Lige – EBL, gde će se osam najboljih ekipa takmičiti za ovogodišnju titulu šampiona, plasman na EU Masters i ček od 10.000 evra.

Prvi dan nadmetanja otvorio je veliki okršaj Crvene Zvezde i ekipe x25. Crveno – beli su napravili velike izmene u sastavu pre početka sezone. Aleksa ‘’DoubleAiM’’ Stanković, koji je sada džangler i tim menadžer, gotovo je potpuno izmenio ekipu, a čini se da je napravio korak u dobrom smeru, jer je CZV sinoć potpuno pregazila x25. Zvezda je kroz svog mid lejnera Torok ’’Meight’’ Matea na Vladimiru stvorila ogromnu prednost i potpuno ugušila x25, koji praktično nije imao šanse za povratak.

Okršaj između aktuelnih EBL šampiona – bugarske ekipe Random5 i ekipe WiLD, nije prošao onako kako je većina očekivala. R5 je imao dodatnu poteškoću, jer su kasnili u lobby partije, čime su izgubili parvo na banove. Partija je bila poprilično izjednačena sve do 30-og minuta, ali WiLD ubrzo pronalazi R5 van pozicije kod Baron pita. Uzimaju ejs, Barona i vrlo lako završavaju gejm u svoju korist.

U trećem gejmu koplja su ukrstili ASUS i Level Up, gde je reformisani ASUS stekao prednost od samog početka zahvaljujući uspešnim genkovima džanglera Atile ‘’Colamax’’ Dudaša. Njihov opresivan bot lejn koji čine Dor ‘’Goshuujinn’’ Iluz (Draven) i Igor ’’Tasteless’’ Radusinović (Alistar) demolirali su protivnički lejn. ASUS je već u 20-om minute imao prednost od skoro 10.000 golda. Uz Barona u 30-om minutu, demolirali su bazu Level Upa i ostvarili prvu pobedu ove sezone.

U poslednjem meču dana susrele su se dve slovenačke ekipe koje po prvi put učestvuju u EBL-u: Upper Echelon i The Plan. Iako je partija nešto sporije krenula, Upper Echelon je u ključnim momentima prnalazio kilove, što im je omogućilo dva Infernala do 15-og minuta. The Plan je uspeo da se povrati i nadoknadi blagu prednost u goldu, koji su protivnici imali. U 28-om minutu UE pronalazi četiri kila, uzima Barona i zbrzo završava partiju.

Dosta interesantne akcije smo videli tokom prvog dana EBL-a. Nastavak nas očekuje u četvrtak, 27. Juna od 19 časova. Evo kako izgleda trenutno stanje na tabeli:

Related Articles