Intervju sa Nemanjom Šarencem, novim IGLom Bluejaysa

Intervju sa Nemanjom Šarencem, novim IGLom Bluejaysa

Nemanja ”sarenii” Šarenac je najnovije pojačanja druge najbolje srpske CS:GO ekipe – Bluejays, u kojoj je preuzeo ulogu IGL-a od Petra ”HOLMES” Dimitrijevića. Ovaj dvadesetjednogodišnji momak se vraća u ovu petorku po drugi put sa potpuno novim očekivanjima i planovima za budućnost.

Povodom povratka u ekipu i neočekivanih promena, poslali smo Nemanji par pitanja, na koja je on sa zadovoljstvom odgovorio.

Kada si počeo da igrač CS:GO i kada si odlučio da se posvetiš baš ovoj igri?

Počeo sam da igram relativno kasno – krajem 2015. godine. Pored CS:GO-a igrao sam i League of Legends u to vrieme. Tek krajem 2016. godine sam počeo da shvatam kanter ozbiljnije, kao nešto od čega bih mogao da živim, a ne da igram samo kao hobi.

Čime se inače baviš mimo CSGO-a?

Studiram privatno poslovnu informatiku, ali većinu svog vremena provodim igrajući CS:GO.

Da li je Bluejays za tebe prvi profesionalni tim?

Pa može se reći da jeste. To mi je prvi profesionalni ugovor, kao i svim igračima koji igraju u timu sa mnom.

Ovo je sada za tebe drugi put da se nalaziš u tom sastavu. Šta nije prvi put radilo i da li sada očekuješ bolje rezultate?

Pa imali smo male nesuglasice u ekipi, a atmosfera nije baš bila na nivou kao što je sada. Naravno da očekujem! Mislim da trenutno igramo dobar kanter i da imamo dobre šanse da se proguramo još više na sceni. Vežbamo svaki dan po 8 sati, pa ćemo da vidimo. Nadamo se najboljem.

Ti si sada preuzeo ulogu IGL-a? Da li ti je to prvi put i kako očekuješ da se snađeš u toj ulozi?

Nije prvi put. Još za vreme dok je igrao Holmes, imali smo period kada sam ja bio IGL, ali je to trajalo nekih mjesec dana. Odgovara mi uloga IGL-a, za sada ide sve po planu, vreme će pokazati ostalo.

Da li očekuješ da ćete napredovati u skorije vreme?

Naravno! Da ne očekujem, ne bi bilo poente da se trudimo i igramo.

Da li misliš da se može živeti od CS:GO-a u Srbiji? Kako vidiš stanje Esporta u državi?

Pa mislim da može, ako se dođe do određenog nivoa, ili do internacionalnih organizacija. Sve do tada je jako teško. Stanje je dosta lošije u odnosu na zapadne države, ali ide ka boljem. Ljudi koji su zaduženi da prave turnire, promovišu scenu, rade dobar posao i nadamo se da će biti bolje iz godine u godinu.

Related Articles