Najmlađi igrači na CS:GO Majoru u Berlinu

Najmlađi igrači na CS:GO Majoru u Berlinu

Drugi ovogodišnji CS:GO Major samo što nije počeo, pa smo mi odlučili da vam izdvojimo nekoliko mladih igrača na koje treba baciti oko, pošto će baš ovi klinci biti vodeće zvezde godinama unapred.

Sa samo 16 godina i 58 dana, Oven ”obo” Šlater će biti najmlađi takmičar na velikom turnriu. On je potpiso za Complexity u junu ove godine i za njega će ovo biti tek drugi LAN turnir i prvi ovakve veličine. S obzirom na kvalitet koji je pokazao do sada, ne sumnjamo da je ovo tek prvi u nizu.

Sledeći u nizu je mlada nada Mousesportsa, David ”frozen” Černjaski ,koji je došao u mešani sastav nakon Majora u Katovicama. Ovaj momak se već par godina dokazuje na onaljn mečevima, a sada je prava prilika da pokaže šta zna na velikoj bini. Sa svojih 17 godina i 36 dana, do sada je u karijeri osvojio oko $58,000.

Ipak, kada pričamo o CS:GO-u i mladim igračima, postoje dvojica, koja spadaju u posebnu kategoriju. Prvi je Finac Jere ”sergej” Salo. On je na proleće 2018. godine potpisao za ENCE i od tada je finska ekipa poslala jedna od najboljih na svetu. U jednom mladom sastavu, zajedno sa iskusnim Alluom, Ence je uspeo da dostigne mesto broj 3. na svetskoj rang listi. Za taj period mladi Sergej uspeo je da osovjio preko $150,000. Nije loše za jednog sedamnaestogodišnjaka.

Litvanac Rokas ”Espiranto” Milauskas je jedan od glavnih razloga zašto je naša ekipa CR4ZY trenutno na ovako visokom mestu svetske rang liste. Ovaj sedamnaestogodišnji momak pojavio se na sceni krajem 2017. godine, kada je zaigrao sa našim Nexom, sa kim i dan danas zajedno igra. Do sada osvojio je skoro $60,000, što uopšte nije loša suma za nekoga ko ima 18 godina i 133 dana.

Najmlađa ekipa na ovom takmičenju je CIS ekipa Syman, koja dolazi sa čak četvoricom igrača mlađim od 20 godina. O ovoj ekipa malo znamo, jer nisu igrali mnogo na internacionalnom nivou, ali čini nam se da se njihovi protivnici neće najbolje prvoesti ukoliko ih previše potcene.

Poslednji igrač kojeg ćemo spomenuti u ovom tekstu biće budući najbolji igrač sveta, Metju ”Zywoo” Herbo, koji je par dana pre svog osamnaestog rođendana potpisao svoj prvi profesionalni ugovor u oktobru prošle godine. Tada je delovalo suludo da jedna organizacija popuz Vitality-a, zajedno sa najvećim francuskim zvezvdama pruži šansu jednom dečku, koji je do sada svoje mečeve igrao samo preko neta. Ipak, ovaj skromni momak je za manje od godinu dana dokazao svoj kvalitet, pa nije čudo što ga mnogi stavljaju uz S1mple-a kao jednog od najboljih igrača današnjice. Za manje od godinu dana podigao je 6 trofeja, gde je najveći uzeo pre samo nedelju dana. Beleži nerealne rejtinge u svojim partijama i zasluženo već sada drži i dve MVP nagrade. Ovaj momak do sada osvojio je $130,000, a ne sumnjamo da će ta cifra samo rasti u budućnosti.

Ko od ovih momaka po vama ima najveći potencijal da postane velika zvezda i ko će se od ovih momaka najviše dokazati na predstojećem Majoru?

Related Articles