Sunny stiže u ENCE po završetku CS:GO Majora

Sunny stiže u ENCE po završetku CS:GO Majora

Prema raznim spekulacijama, očekuje se da će finska organizacija po završetku Majora u Berlinu napraviti jednu veoma zanimljivu promenu u svojoj petorci. Očekuje se da će bivša zvezda Mouza, Mika ”sunny” Kempi zameniti kapitena ekipe, Aleksi ”Aleksib” Virolainena.

Sunny je dvadesetčetvorogodišnji Finac, koji se proslavio u 2017. i 2018. godini kao igrač Mousesporta. Taj period je bio najuspešniji ikada za organizaciju, što je na kraju rezultiralo da se Sunny nađe na 16. mestu najboljih igrača 2018. godine. Ipak, 2019. godina nije bila tako uspešna, pa se već na samom startu godine, na iznenađenje svih, razišao sa organizacijom. Tokom prethodnih meseci njegovo ime se dovodilo u kontakt sa mnogim velikim organizacijama, ali kako stoje stvari, ponovo će se udružiti sa svojim sunarodnicima. Sunny je bio član ove organizacije 2013. i 2016. godine.

Mnogi su se nadali da će Sunny doći u ENCE, kako bi se stvorila finska super ekipa. Ipak, niko nije očekivao da bi ta ekipa mogla da postoji bez njihovoh IGL-a, Aleksib-a. Aleksi je bio jedan od ključnih igrača ENCE-a, koji je predvodio ovu petorku do fantastičnih rezultata, kao i Major finala u Katovicama. Iako su rezultati u poslednjih par meseci malo stagnirali, Aleksi nije bio igrač koji je trebao da napusti ovaj sastav.

Dok je dolazak Sunny-a gotovo siguran, postavlja se pitanje – Da li je Aleksib dobio bolju ponudu? Kada malo razmislimo, Faze Clan je i dalje u potrazi za dobrim IGLom, pa nije isključeno da je dvadesetdvogodišinji Finac dobio bolju ponodu od neke druge organizacije.

Što se tiče ENCE-a, oni dovode jednog vrhunskog igrača, ali takođe ostaju bez jednog. U ovakvom slučaju, Allu će verovatno preuzeti ulogu IGL-a, pa nam ostaje da vidimo da li će ovo biti dobar potez. Bilo bi zanimljivo videti Ence-a sa Sanijem i Aleksijem, ali to je već neku drugu priču.

Related Articles