Team Liquid se kvalifikovao za World championship

Team Liquid se kvalifikovao za World championship

Najveće League Of Legends takmičenje je pred nama. Počevši od drugog oktobra najbolje ekipe iz celog Sveta otputovaće u Evropu da pokušaju sebi da obezbede devetu po redu titulu svetskog šampiona u LOL-u.

Kao i što je većina očekivala Team Liquid je po četvrti put uspeo da izbori finale LCS-a i time obezbedi plasam na Worlds. Međutim njihov polufinalni meč nije prošao tako glatko kako su mnogi mislili da će. Ovaj polufinalni meč odigrali su protiv Clutch Gaming-a koji im je zadao ozbilje muke. Liquid je uspeo da pobedi prva dva gejma ali od onda stvari polako kreću nizbrdo. Clutch je pikovao Qiyanu i Rumbla u sledeća dva gejma koji su maltene sami izneli obe partije i bez i malo muka svom timu doneli dve partije i ulazak u majstoricu ovog polufinalnog meča. Liquid je definitivno shvatio u čemu je problem te su oni u odlučujučoj partiji brže bolje banovali ova dva heroja. Činilo se da je to zaista bila ključna odluka njihovog tima jer su oni ovaj peti, odlučujuči gejm dobili bez ikakvog problema.

Ovom pobedom Team Liquid je sebi obezbedio finale protiv ekipe Cloud 9 kao i svoje mesto na Worlds Championship-u. Pored Liquida na ovom tekmičenju za sada su poznate i sledeće ekipe:

  1. G2 Esports
  2. Cloud9
  3. Griffin

Related Articles