EG zakazao okršaj sa OG-em u polufinalu

EG zakazao okršaj sa OG-em u polufinalu

Severnoamerička ekipa, Evil Geniuses je upravo napravila veliko iznenađenje savladavši jednog od favorita za osvajanje The Internationala, Team Secret.

Team Secret je bio dominantan tokom grupne faze, kao i tokom cele DPC sezone, zbog čega su bili možad i glavni favorit. Ipak, kao što se i prethodnih par godina dešavalo, kada dođe glavna faza Internationala, njihova igra drastično opadne. Ovoga puta, njihova priča još uvek nije gotova, ali EG ih je upravo ubacio u nezgodnu poziciju, izbacivši ih iz upper bracketa.

Prvi meč je bio veoma usporen na startu. Nisha nije imao problema da farmuje na startu, ali oko 15. minuta, stvari kreću da idu u korist EG-a. Secret je pružao solidan otpor sve do 30. minuta, kada ih je američka ekipa potpuno obrisala i uzela barake na dve strane. Yapzor je odigrao znatno ispod svog nivoa, pa je vrlo brzo EG uspeo da privede ovaj meč kraju.

U sledećem meču obe ekipe su izabrale postave sa teamfight potencijalom. Dok EG je sjajno koristio Tidehunterov ultimate na startu meča, Secret nikako nije uspeovao da psotavi dobru borbu oko Black Hole-a. S4 je predvodio svoju ekipu sa Tidehunterom, koja je u jednom trenutku imali preko 15k golda prednosti. Ipak, Team Secret se nije predao, dugo su branili, ali dve dobre borbe na samom kraju potpuno su preokrenule stvar u njihovu korist, pa smo prešli na odlučujući treći meč.

Očekivali smo da će Secret uspeti da napravi preokret, ali Puppyeva ekipa je delovala uplašeno. EG je osetio da može da ubrza tempo i da završi ovaj meč sličnim stilom kao i prvi. S4 je još jednom imao dobar meč. Igrajući Enchantress, Secret se mnogo fokusirao da zatvori s4-a. To je omogućilo da Ember i Phantom Assasin mogu slobdno da farmuju, pa je za 40 minuta meča EG uspeo da pobedi, iako je Secret konstantno bio u novčanoj prednosti.

EG je ovom pobedom zakazao revanš sa velikim rivalom, OG-em, dok će Team Secret morait da se takmiči kroz lower bracket.

Related Articles