WoWS – Podmornice stižu u World of Warships

WoWS – Podmornice stižu u World of Warships

World of Warships je dugo vremena vodeća igra vezano za sukobe na moru, ali je do sada bio fokusiran samo na površinske brodove – sada konačno imamo najavu ulaska podnornica u igru! Kako su brodovi u WoWS bazirani oko sredine XX veka to je zaista idealan period i kada su podmornice doživele svoj procvat pa ćemo u igri prvo videti Nemačke, Američke i Sovjetske predstavnike.

Najveći problem sa podmornicama je zapravo kako ih napraviti da funkcionišu u igri a da ne pokvare balans svojim stealth mogućnostima. Zato će ovi brodovi imati neke posebne karakteristike, prvo da će moći da se pozicioniraju na tri nivoa dubine: površina, periskopska dubina i potpuno zaronjene. Na površini i na periskopskoj dubini će moći lako da detektuju protivničke brodove ali će i one moći da budu lako detektovane. Sa druge strane kada potpuno zarone će moći da se kreću sporije ali će i izgubiti iz vida pozicije protivničkih brodova. Mnoge nove mehanike će biti uvedene, kao što su sonari, radari, dubinska punjenja i slično kako bi se postigao odgovarajući balans. Takođe podmornice će imati i specijalnu mehaniku pucanja torpeda gde će moći da pinguju protivnički brod nakon čega će se torpedo kretati ka njemu, ali će time naravno otkriti svoju poziciju protivnicima. Brodovi će takođe dobiti različite protiv-mere kako bi se uspešno branili od nove dubinske nemani.

Podmornice će se pojaviti kao brodovi koje možete istraživati od Tier VI pa naviše i pojavljivaće se samo na parnim Tierovima kako bi bile u skladu sa bojnim brodovima tog vremena. Slična mehanika je već upotrebljena za nosače aviona.

Za sada se ne zna još tačan datum pojavljivanja podmornica ali se na njima uveliko radi i očekujte još informacija. A možda je bolje i samo pogledati ovaj najavni video!

Related Articles