League of Legends i zvanično na mobilnim uređajima

League of Legends i zvanično na mobilnim uređajima

Kao što je već svima dobro poznatno Riot Games proslavlja svoj 10. rođendan na zaista mnogo načina. Nakon što su izbacili fantastične vesti o svojoj FPS igri i anime seriji stiže nam još jedna vest za sve fanove njihove matične igre. Kao i što ste mogli da pretpostavite, reč je upravo o mobilnoj verziji LoL-a koja izlgeda zaista gotovo pa identično kao PC verzija.

U beta verziji kojoj pristup imaju samo retki pojedinci dostupno je 40 championa i to su upravo oni prvi i svima omiljeni koje je Riot odavno izbacio. Neki od njih su Garen, Master YI, Ahri i Fiora kojima je opet data šansa sa obzirom na to da se se već dugo vremena ne nalaze u meti igre. Mobilna verzija LoL-a nosiće naziv League of Legends Wild Rift.

Kao što možete videti izgled ove igre je veoma sličan kao i kod ostalih mobilnih verzija MOBA. Mapa se nalazi u gornjem levom uglu dok su skilovi kao i svugde u donjem desnom. Kontroler za pomeranje igrača se nalazi na standardnoj poziciji u donje levom uglu.

Kao što smo već napomenuli Wild Rift nije iskopirani LoL tako da ćemo vam sada predstaviti ključne sličnosti i razlike.

Sličnosti
Svaki heroj će imati po 4 magije plus pasivnu moć koja ga karakteriše.
Summoner spelovi kao i rune su ostali gotovo nepromenjeni.
Kupovina novih itema biće dostupna samo u bazi, što sa ostalim mobilnim verijama MOBA baš i nije slučaj.
Kule su ostale nepromenjene što se tiče štete koju će vam naneti ukoliko izazovete njen agro, stim što će nedostajati platinzi koji u LoL ubačeni ove godine.

Razlike
Maksimalni nivo će biti 15, što znači da magije na kraju neće biti bespotrebno prejake što je veoma čest slučaj u PC verziji League of Legends-a.
Minioni će davati malo više golda i takođe ukoliko promašite last hit dobićete malu nadoknadu za to ukoliko se nalazite u blizini ubijenog kripa.
Health Potion je zamenjen biljkama koje rastu oko kula i koja će vam napuniti određenu količinu života.
Wardovanje je stvar koja je možda i najviše promenjena u mobilnoj verziji igre. Naime oni se više neće kupovati već će postojati kao objektivi na mapi koje je potrebno zauzeti.

League of Legends Wild Rift još uvek nije dostupan, ali ukoliko ste korisnik Android uređaja možete ga preorderovati na Google Play-u i čekati da vas eventualno pozovi da igrate beta verziju ove igre.

Related Articles