Nekada svuda, danas na dnu: Pirati i Murloci su najmanje igrana plemena Hearthstonea

Nekada svuda, danas na dnu: Pirati i Murloci su najmanje igrana plemena Hearthstonea

Do pre par meseci i pre svega pre brojnih nerfova, Murloci i Pirati su bili strah i trepet Hearthstonea. Videli smo sve žive klase kako guraju Pirate “paket” odnosno Patchesa i bilo koje druge jeftine pirate, samo da bi proredili špil i imali taj početni tempo.

Što se Murloca tiče, došlo je do toga da viđamo legitimno jake špilove poput Murloc Mage i Murloc Piresta, a o Murloc Paladinu, Water Rogueu i Water Warrioru i da ne govorimo.

Jednostavno, neverovatna agresija koju su pružali ovi arhetipovi dovela je do nekih stvarno neprirodnih kombinacija, da ova plemena viđamo u svim klasama.

Međutim, došli su nerfovi, došle su rotacije i pre svega, došle su neke druge nove, moćne karte i nova meta, i sada – možemo reći da su se Murloci i Pirati vratili nazad u morske dubine, jer su najmanje igrane rase u igri.

Na vrhu su sada Mechovi, što je i prirodno jer su oni glavna tema nove ekspanzije i Blizzard se potrudio da nam predstavi gomuli novih i zanimljivih Mechova, a odmah uz njih su i druga plementa koje Blizz pokušava da pogura, Elementali i Demoni.

Kao što možete videti na odličnom Infografiku ispod koji je napravio portal HSReplays, Mechovi ubedljivo dominiraju, čak 27% dostupnih Mechova se igra u meti, a uz sve to njih ima najviše, pa je taj procenat još ubedljiviji.

Iskreno, više nam se sviđa Mech meta od Pirat i Murloc mete, deluje balansiranije i raznovrsnije i nadamo se da je Blizzard naučio na greškama.

 

Related Articles