DDoS napad na Battle.net

DDoS napad na Battle.net

Možda se primetili ranije danas da je Battle.net malo zezao, onemogućavao vam dostupnost Overwatch-u ili drugim igrama za koje je Blizzard odgovoran. Ispostavilo se da u pitanju DDoS napad (distributed denial-of-service), ali je Blizzard potvrdio da su serveri vraćeni u normalu.

Nakon što je masa korisnika podigla svest o konkretnom problemu na Battle.net forumima, portparol Blizzard-a je relativno brzo potvrdio da postoje neke smetnje. “Izgleda da smo iskusili potencijalni DDoS napad na jedan od naših servera”, navodi se u saopštenju, “inicijalni napad se završio i naši inžinjeri rešavaju problem, oporavak servera bi trebao da počne. Nastavićemo sa nadgledanjem i radom na ublažavanju napada”.

Od tada, Blizzard je potvrdio da je problem rešen i ozloglošena grupa hakera pod nazivom “Lizard Squad” je preuzela odgovornost za napad, ali je to nemoguće utvrditi u svakom slučaju. Pored napada na EU i US servere, izgleda da je grupa uspela da pristupi i internoj Blizzard kontakt listi.

Mnogi smatraju da je napad izazvan skorašnjim zatvaranjem Nostalrius privatnog servera, ali da li je to bio motiv ili ne verovatno nikada nećemo saznati.

Related Articles