HARDWARE: HyperX Cloud Stinger

HARDWARE: HyperX Cloud Stinger

HyperX je svojim Cloud modelima slušalica napravio popriličnu pometnju na tržištu gde inače nisu bili prisutni – gejmerske periferije. Ipak dosadašnji modeli su se uglavnom fokusirali na igrače koji žele vrhunske slušalice a sada imamo priliku da se susretnemo s ozbiljnim headsetom namenjenim onima sa malo tanjim budžetom.

dsc_0747

Cloud Stinger

Stinger slušalice smo još pre nekog vremena dobili direktno od HyperXa ali s obzirom da je bio sempl stigle su samo slušalice pa samim tim ne možemo da govorimo o pakovanju ili dodatnim opcijama, ali s obzirom da se radi o jeftinijem modelu za očekivati je da bude nešto siromašnije od ostalih HyperX Cloud modela. Same slušalice su ipak jako interesantne i u celosti su presvučene nekim vidom gumirane plastike. Ono što prvo primećujemo jeste da su izuzetno lagane što je jako dobro jer neće smetati za duge periode nošenja na glavi. Na kraju smo našli i zvaničnu informaciju da su teške samo 275 grama što je zaista jako dobro. Headband je ovde klasičnog tipa i može se podesiti u odnosu na veličinu glave a pohvaljujemo činjenicu da je od čelika što će obezbediti dugovečnost slušalica. Takođe i headband i jastučići na slušalicama su presvučeni kožom koja je vrlo prijatna na dodir.

dsc_0758

Kabl za povezivanje je gumiran i završava se jednim 3.5mm džekom što omogućava povezivanje na veliki broj uređaja počev od telefona i tableta pa sve do različitih tipova konzola kao što su Wii U, PS4 ili Xbox One (sertifikovane su i za ovu malo specifičnu konzolu ali naravno zahtevaju adapter na kontroleru). Takođe sam kabl je dosta kratak, 1.3 metra, što je dobro kad imamo u vidu kontrolere na konzolama ili telefone, ali nije baš zgodno za PC gde na scenu stupa na produžni kabl koji je sasvim dovoljne dužine (1.7m) i na njegovom kraju se nalaze odvojeni konektori za slušalice i mikrofon kakvi se i nalaze na desktop računarima.

dsc_0748

U prvom momentu me iznenadilo da na kablu ne postoji regulator jačine zvuka ali sam onda shvatio da se takav potenciometar zapravo zavisi na možda i logičnijem mestu – na samoj ivici desne slušalice. Posle nekog perioda korišćenja došao sam do zaključka da mi se ovakvo rešenje zapravo i više sviđa. Ne postoji ni mute dugme za mikrofon već je to rešeno na drugačiji način, dovoljno je samo da ga podignete u sklonjeni položaj i on će se automatski mutirati.

dsc_0751

Kvalitet zvuka

Cloud Stinger imaju zvučne drajvere prečnika 50mm koji su nešto manji ali se nalaze vrlo blizu ušima tako da pružaju jako dobar osećaj gde se šta dešava po pitanju pozicije zvuka u igri. Sam kvalitet zvuka je na nivou sa ostalim HyperX modelima što je jako dobro i ne bih imao nikakve zamerke na isti. Mikrofon je usmerenog tipa i ima noise cancelling tako da će vam omogućiti vrlo čistu i dobru komunikaciju sa saigračima u igri.

dsc_0755

Pristupačne slušalice

Na kraju dolazimo do možda i najbolje karakteristike ovog headseta a to je najavljena cena od $49.99. Po toj ceni ove slušalice čekiraju sve bitne karakteristike koje treba da imaju za bavljenje takmičarskim igrama i zato ih možemo zdušno preporučiti. Takođe im dajemo i našu novo ustanovljenu nagradu „Great for eSports“ jer je zaista teško parirati ovako dobrom odnosu cene i kvaliteta.

dsc_0757

 

Karakteristike:

Model HyperX Cloud Stinger
Tip Stereo slušalice
Povezivanje 1×3.5 mm džek, 2×3.5mm preko adaptera
Mikrofon Usmereni
Udobnost Kožni jastučići, izuzetno lagane

 

Related Articles