Predstavljamo: Košarkaški klub RUR!

Predstavljamo: Košarkaški klub RUR!

Klan RUR kao esport organizacija sa gotovo dvadeset godina dugom tradicijom je uvek težila ka tome da prati moderne trendove. Počeli smo kao Quake i Unreal timovi 1998. godine, da bi poslednjih godina u naše okrilje uzeli i moderne naslove, pa tako sada imamo timove u Hearthstone, League of Legends i StarCraft 2 igrama.

Ipak, mi i dalje redovno osluškujemo tokove razvoja na sceni i primećujemo da je u poslednje vreme sve popularnija i oblast takozvanog “sporta” nastalog od reči esport i predstavlja neku vrstu fizičke verzije tradicionalnih esportova.

Timovi i igrači ovih igara, koji se nazivaju sportistima, svakoga dana svojim umećem pokazuju da zaslužuju podjednaku pažnju i popularnost kao što imaju esportovi, i zato mi u RUR Esports, kao tradicionalna esport organizacija, smo rešili da tu borbu sportova za ravnopravnost sa esportom podržimo na konkretan način – zadovoljstvo nam je da vam predstavimo i naš prvi sportski tim – Košarkaški Klub RUR!

Trenutno smo u procesu pravljenja tima i uskoro ćemo izaći sa više informacija, a veliku pomoć u celom ovom procesu nam pružaju i članovi poznatog tima Partizan Esports za koga je malo poznato da je jedan od prvih esports timova koji je već ranije osnovao i sportski klub i tako probio tu barijeru, i to upravo sa košarkaškim timom!

I Partizan Esports i RUR Esports se nadaju da će košarka vremenom postati priznato i popularno zanimanje među širkom masama, baš kao što je sada slučaj sa esportovima, i da ćemo imati prilike da vidimo kako mladi košarkaši dobijaju prizanja i ravnopravni tretman od države za svoje uspehe, kao što je to sada slučaj sa esportistima.

 

 

Related Articles