Krakov 2017: Evropski Minor – grupe i raspored

Krakov 2017: Evropski Minor – grupe i raspored

Kako bi lista timova koji idu na oflajn kvalifikacije za PGL Major u Krakovu bila gotova, mora se odigrati i poslednji Minor – evropski. Po dva mesta dobili su Minori američkog, azijskog i CIS regiona, dok će Evropa dobiti tri mesta na kvalifikacijama.

Grupe za evropski Minor su određene i one izgledaju ovako:

Grupa A                                       Grupa B

Envyus                                          Penta
BIG                                                LDLC
Kinguin                                         dignitas
Fnatic Academy (Ballistix)         iGame.com

Mečevi se igraju od 15. do 18. juna u PGL studiju koji se nalazi u glavnom gradu Rumunije. Timovi koji budu prošli na glavnim kvalifikacijama za Major, podeliće i 50 000 dolara. Prvi tim uzima 30 000, drugi 15 000, a treći tim utešnih 5 000.

Zbog nedavnih izmena pravila o Academy timovima na PGL turnirima, Fnatic Academy nastupaće pod imenom Ballistix. Firma koja je od februara ove godine i zvanični partner Fnatica sklopila je dogovor sa njima da njihov akademski tim nastupa pod imenom velikog proizvođača RAM memorija. 

Ekipe Envyus, Kinguin i dignitas predstavljaju najveće favorite za dalji prolaz na kvalifikacijama. Problem mogu praviti i Ballistix sa nemačkim BIGom. Envyus i Ballistix će se sastati prvi u grupi A, dok će na drugoj strani snage odmeriti Penta i iGame. Ova finska ekipa je ranije u mesecu napravila izmenu u sastavu, gde je Juho “juho” Lampinen predstavljen kao peti igrač tima. Zbog ove skorašnje izmene teško je da će iGame ostvariti dobre rezultate, tj. obezbediti dalji prolaz. Ceo raspored mečeva možete videti OVDE.

Podsetimo, iz CIS Minora prošli su timovi Vega Squadron i Tengri, azijskog Renegades i TyLoo, a iz Severne Amerike – Cloud9 i Immortals. Pridružiće se sedam timovima koji već imaju obezbeđeno mesto, i zajedno sa evropskim Minorom ukupno će činiti 16 timova. Samo će osam najboljih ići na PGL Major u Poljskoj, koji ima ukupni nagradni fond od milion dolara! Osam timova sa statusima legende već čeka preostala 8 tima, gde će od 16. jula voditi sedmodnevnu borbu

 

Related Articles