Verovali ili ne, Nunu trenutno ima najveći win rate od svih heroja u League of Legends

Verovali ili ne, Nunu trenutno ima najveći win rate od svih heroja u League of Legends

Možda smatrate da se Nunu ne igra često, i time ne biste pogrešili. Međutim, po Riotovoj statistici Nunu je heroj sa najvećim win rate-om u League of Legends.
Po poslednjoj statistici, njegov win rate je 56%, dok mu se igranost podigla na 5%.

Za sve ovo zaslužene su izmene koje su se desile u peču 7.9, koji je izašao još pre mesec i po dana. Te izmene nisu bile namenjene isključivo njemu, nego herojima kao što su Zac, Maokai i Sejuani, odnosno izmenama tenk itemima.

Izmene na tenk itemima su poprilično smanjile health koji itemi daju, ali su povećali resist, što je lošije uticalo na sve tenk heroje, osim Nunua. Nunu je u prednosti nad ostalim herojima, jer će kupovinom istih itema kao i oni, imati više HP-a zahvaljujući pasivu od svog Q skilla.

Još jedna prednost kod Nunua je njegova brzina cleara u džungli. Za razliku od ostalih tenk heroja, on i Ivern imaju neverovatnu brzinu kad je u pitanju ubijanje jungle monstera. Takođe, zbog toga je u velikoj prednosti kad je u pitanju gankovanje, jer mu ne treba dosta vremena za farmanje, zbog čega može da gankuje češće i brže.

Nunu je trenutno veoma jak, međutim ako Riot reši da ga nerfuje, nerfovaće mu Q skill, odnosno njegov passive, koji mu daje ogronmnu količinu HP-a, gde će on izgubiti sav tankyness koji ima i tako postati slabiji i još nepopularniji za igranje.

Related Articles