HARDWARE: Steelseries Arctis 7

HARDWARE: Steelseries Arctis 7

Najjači model u Steelseries Arctis liniji gejmerskih slušalica nam pored neverovatne udobnosti donosi i 7.1 surround zvuk kao i bežično povezivanje.

Arctis 7

Glavna prednost kod Arctis slušalica je njihova udobnost koja je postignuta korišćenjem najfinijih tkanina za same slušalice ali i posebnog headbanda koji je izrađen od trake koja se koristi i za skijaške naočare. Na Arctis 7 modelu on nekako dva puta prelazi preko inače metalnog rama i može se fiksirati kako god da vam najbolje odgovara. Ovo rešenje je mnogo bolje nego ono koje smo videli na Arctis 3 ili Arctis 5 modelima. Na ovaj način ne samo da se dobija odličan balans između čvrstoće i fleksibilnosti već i same slušalice na bilo kojoj veličini i obliku glave stoje praktično savršeno. Ovo dolazi još više do izražaja kada uzmemo u obzir da su ovo bežične slušalice ali da su jedva nešto malo teže od standardnih modela.

Poređenje sa Arctis 3 – različit je način na koji funkcioniše headband

Sam domet slušalica je odličnih 12 metara i to u praksi funkcioniše super. Još jedan veliki plus je što pored wireless risivera koji se naravno kači na USB port imate opciju i da direktno iz slušalica sprovedete kabl sa 3.5mm džekom na kraju za igranje na konzolama ili za slušanje muzike na telefonu ili da ga razdvojite na 2×3.5mm za povezivanje kablom na desktop. Zanimljivo je da kablovi na Arctis slušalicama nisu končanog tipa već su presvučeni nekom finom gumom koja je takođe jako fleksibilna i super radi posao ali se prosto sa takvim rešenjima do sada nismo susretali. Naravno možete ga na desktop povezati i direktno preko USB-a čime ćete dobiti i 7.1 zvuk ali u isto vreme i puniti slušalice.

Baterije su u praksi sasvim dovoljne i nije nam se dešavalo da moramo neplanirano da ih punimo, pogotovu što LED dioda na slušalicama daje indikaciju stepena napunjenosti. Sam USB risiver na sebi ima i audio-out džek pa zvuk možete dalje proslediti na druge slušalice, zvučnike ili neki audio sistem, jako interesantna mogućnost. Pritom risiver sam prepoznaje kada su slušalice uključene, na primer ako vam je zvuk ovim putem povezan na zvučnike kada su slušalice isključene sve ćete normalno čuti za zvučnicima. Dovoljno je samo da uključite slušalice i sav zvuk se automatski prebacuje isključivo na njih. Sve ovo čini Arctis 7 slušalice jednim od najzaokruženijih gejming proizvoda s kojim smo se do sada susreli.

Zvuk je odličan zahvaljujući SteelSeries S1 drajverima pri čemu ovde govorimo o pravom 7.1 Surround zvuku. Slušalice iako spadaju u kategoriju zatvorenog tipa propuštaju i nešto zvukova iz okoline pa nećete biti baš potpuno izolovani ali to je po mom mišljenju u velikom broju situacija zapravo i dobra stvar. S druge strane pozicioniranje zvuka je fantastično i moći ćete vrlo lako da odredite odakle vam vreba opasnost u igri.

Komunikacija sa saigračima je takođe dobra zahvaljujući ClearCast tehnologiji u mikrofonu a treba pomenuti i poseban „chat-dial“ koji se nalazi na slušalicama. Ovaj točkić zapravo miksuje zvuk koji dolazi iz igre i glasove koji dolaze od vaših saigrača pa možete vrlo lako da odredite stepen koliko ćete slušati saigrače a koliko igru, čak i jedan od ta dva potpuno prigušiti. Jako dobra stvar pogotovu ukoliko imate malo bučnije prijatelje s kojima igrate. Mikrofon se uvlači u levu slušalicu što je rešenje koje Steelseries već neko vreme koristi a postoji i mogućnost njegovog mutiranja preko odgovarajućeg tastera.

Zaključak

Arctis 7 u potpunosti opravdavaju nameru da budu jako udobne, pre svega zahvaljujući dobro rešenom headbandu, a donose i još mnoštvo mogućnosti povezivanja i jedan neverovatno zaokružen uređaj. Lično nisam bio toliki pobornik wireless slušalica ali ovima prosto ne mogu da nađem manu – lagane su, udobne, dobar domet, odličan zvuk i mikrofon, mogućnost korišćenja na plejadi uređaja. Zato one dobijaju našu Editor’s ultimate choice nagradu!

 

Karakteristike:

Model Steelseries Arctis 7
Tip 7.1 surround wireless slušalice
Povezivanje 1×3.5 mm džek, 2×3.5mm preko adaptera, USB
Mikrofon Usmereni, uvlači se u slušalice
Udobnost Jastučići od tkanine, lagane

 

Related Articles