Dota 2 – OG pobjednik MDL Macau Minora

Dota 2 – OG pobjednik MDL Macau Minora

Evropska ekipa OG je osvajač sedmog ovosezonskog LAN turnira. Oni su u finalu savladali filipinsku ekipu TNC sa ubjedljivih 2:0. Ovom pobjedom su inkasirali 130,000 dolara i 150 kvalifikacionih poena koji su ih lansirali na 8. mjesto Dota Pro Circuita. TNC je, sa druge strane, uspio da zaradi 65,000 dolara i 90 kvalifikacionih poena, tako dospjevši na 10. mjesto DPC-a.

OG je uspio od početka do kraja ovog Minora da održi sjajnu formu, koja im je tokom prve faze donijela i lidersku poziciju, sa rezultatom 6-2. Benefit prvog mjesta je opcija da biraju svoj protivnika u polufinalu. A oni su izabrali staru mušteriju – ekipu Natus Vincere. U grupnoj fazi su ih savladali sa 1:0, sa krajnje genijalnim draftom, pa su se osjećali samouvjereno i očekivali pozitivan rezultat i u polufinalu. To je bio i logičan izbor, sa obzirom na to da im je Virtus. Pro nanio jedan od 2 poraza tokom prve faze (drugi je bio od Infamousa), dok je TNC tradicionalno nezgodan protivnik. Tako je drugi polufinalni par bio upravo Virtus. Pro i TNC.

Evropljani su savladali ukrajince sa 2:0 nakon dvije vrlo zanimljive mape. Prva je bila izuzetno izjednačena, ali je OG sa svojim Naga – Shadow Fiend kombom uspijevao da ubije protivničke heroje prije nego li su timske borbe mogle da se razviju. To im je donijelo nedostižnu prednost. I pored toga što je mapa trajala skoro 63 minuta OG je držao sve konce u svojim rukama.

Druga je bila prilično jednostrana, Na’vi nije ličio na sebe i OG je to itekako iskoristio. Nakon 37 minuta Na‘vi pozvao GG, i na taj način se oprostio od daljeg takmičenja, a OG poslao u finale.

TNC je u svom polufinalnom meču igrao protiv oslabljene ekipe Virtus. Pro. VP je bio lišen usluga svog kapitena (Solo), pa je trener ekipe – ArtStyle, morao da popuni sastav. Iako je VP loše počeo ovaj Minor, uspjeli su se oporaviti, i na kraju završiti kao drugoplasirana ekipa grupne faze, sa istim rezultatom kao TNC i Natus Vincere (5-3). Drugo mjesto su zaslužili tako što su bili bolji u oba međusobna duela sa navedenim ekipama.

Ipak, to im nije previše značilo u polufinalu. Filipinci su prikazali izuzetan potencijal i znanje, a MVP meča je zasigurno roaming support ekipe, Timothy John “Tims” Randrup. Ne toliko zbog prikazane partije sa Clockwerkom na prvoj mapi, koliko zbog nevjerovatne količine umijeća sa Tuskom, koje je prikazao na drugoj mapi. Prvu mapu su odlučivale nijanse i na kraju se pokazalo da VP jednostavno nije imao dovoljno načina da ubije core heroje TNC-a. Dragon Knight, Shadow Fiend i Doom su imali previše HP-a, te je glavni cilj TNC-a bio da oduži timske borbe. Nakon 51. minuta igre, VP je bio prinuđen da pozove GG i TNC je bio korak bliži svom prvom Minor finalu ove sezone.

Druga mapa je bila daleko jednostranija. Terroblade je imao Tinkera kao zaštitnika dok je rušio tornjeve, a VP nije imao postavku koja je adekvatno mogla da inicira na ova dva heroja. A i u onih par situacija kada bi tako nešto uspjeli da urade, Tims je bio tu da zaštiti svoje core heroje. Ova mapa je završena nakon samo 25 minuta i slavlje u taboru TNC-a je moglo da počne.

Ipak, ono je bilo kratkog daha. Igrači OG-a su odlučili da pokažu kako još uvijek imaju potencijala za velike stvari ove sezone. MVP ove serije mečeva je zasigurno bio Roman “Resolut1on” Fominok, koji je po ko zna koji put iznio svoju ekipu do povoljnog rezultata. Njegov Morphling je na prvoj mapi bio prosto nezaustavljiv (11-0-4), pa je već tokom lejning faze mape bilo jasno da će OG bez većih problema savladati TNC. To se i desilo nakon 38 minuta mape. Mladi Ukrajinac je imao ogromnu pomoć u vidu Johan “N0tail” Sundsteina (Tiny), koji je prikazao sjajnu partiju, uz skor od 10-1-9.

Pokušao je TNC da se vrati u meč, ali i druga mapa je protekla u znaku evropske ekipe. I ovog puta je Resolut1on uspio da “preživi” kompletnu mapu (6-0-13). Sjajan kombo u vidu Shadow Demon – Tiny – Invoker je hvatao nespremne igrače TNC-a po kompletnoj mapi, pa je tako lako stečena prednost održavana do samog kraja. Tačnije, do 40. minuta, kada su filipinci zvali GG. I na ovoj mapi je N0tail odlično odradio svoj dio posla sa skorom od 14-3-9.

Tako je OG na svom drugom ovosezonskom LAN-u uspio da napravi veliki uspjeh i zaradi prve poene. Novu priliku će imati već za 3 dana, kada počinje The Summit 8, na kojem učestvuju kao jedna od dvije direktno pozvane ekipe. Ukoliko ste propustili akciju iz finala, FEAR NOT, jer se opraštamo uz najbolje poteze poslednjeg meča MDL Macau. Uživajte!

Related Articles