Sc2 WCS – ko će do titule šampiona Lajpciga i plasmana na BlizzCon?

Sc2 WCS – ko će do titule šampiona Lajpciga i plasmana na BlizzCon?

Nakon veoma dugog jučerašnjeg dana, prvi od četiri velika turnira u WCS Circuit u 2018. godini sveo se na 16 najboljih igrača, koji su prošla kroz tri paklene grupne faze i obezbedili sebi učešće u Top 16 plej-ofu.

Samim plasmanom ovih igrača u Top 16, svako od njih je obezbedio po 2 750 dolara i 300 WCS poena, koliko dobijaju igrači koji će danas ispasti u osmini finala.

Koliko je konkurencija u poslenjoj grupnoj fazi bila jaka, govori i podatak da su ispali takvi igrači kao što su Scarlett, Stephano, TLO, PtitDrogo i mnogi drugi.

Parove osmine finala možete videti na grafici ispod. U nastavku takmičenja gledaćemo 3 Protossa, 4 Terrana i čak 9 Zerg igrača. Nemačka publika imaće prilike da navija za svoje lokalne heroje, jer je čak troje najboljih nemačkih igrača uspelo da uđe u završnicu turnira, a svakako se kao potencijalni favorit izdvaja  ShoWTimE.

Glavni favorit turnira je i daljle Neeb, prošlogodišnji osvajač čak 3 od 4 WCS Circuit turnira, i branilac titule upravo ovde u Lajpcigu. On će protiv sebe imati Terrana HeRoMaRinE, jednog od tri pomenuta Nemca, kome će svakako pomoći i domaća publika.

Očekuje nas svakako veoma uzbudljiv dan, počev od ove faze svaki meč će biti uživo prenošen, tako da ćemo imati prilike da uživamo u celodnevnim StarCraft 2 partijama. Mečevi se igraju u bo5 formatu, osim velikog finala koje će biti duel na četiri dobijene, odnosno bo7.

Kao i danas, mečeve možete pratiti uživo na Twitch kanalu www.twitch.tv/starcraft, gde će vam domaćini biti ToD, Rotti, Nathanias i ostatak ekipe, a program počinje od 10 i 45 po našem vremenu.

Glavna nagrada je 20 000 dolara i direktan plasman na BlizzCon svetsko prvenstvo, tako da su ulozi veliki. Ko je po vama favorit? Nama nekako miriše na korejskog uljeza True.

Related Articles