Dota 2 – Rodjer proglašen za MVP-a ESL One Katowice Majora

Dota 2 – Rodjer proglašen za MVP-a ESL One Katowice Majora

Vladimir “Rodjer” Nikogosyan je procvjetao u svojoj novoj ekipi. Ili nova ekipa sa njim, kako ko uzme. Naime, Rodjer je osim pehara namijenjenog najboljoj ekipi ove LAN završnice podigao još jedan. Pehar koji je dodijeljen MVP igraču ESL One Katowice Majora. I to je samo dio nagrade. Drugu teško da je mogao podići, sa obzirom na to da je u pitanju Mercedes-Benz!

Rodjer je tako postao drugi igrač ekipe Virtus.Pro koji je zaslužio ovo prestižno priznanje na Majorima koje organizuje ESL. Nakon prvog, koji je održan u Hamburgu, kapiten ekipe Aleksey “Solo” Berezin je dobio ključeve u ruke. Vladimir je u intervjuu nakon ceremonije izjavio da želi da svaki član ekipe zaradi po jedan Mercedes-Benz.

 

Ovo je samo potvrda da su Rodjer i Virtus.Pro napravili pravi potez u zimskom prelaznom roku. On je zamijenio žuto-crne boje ekipe Natus Vincere za crno-narandžaste Virtus.Pro-a i to mu je odmah donijelo ogroman pomak u karijeri. Vrijeme će pokazati da li je upravo Rodjer šraf koji je falio ruskoj organizaciji da se domogne krova svijeta. Za sada su na dobrom putu. Prvi su na tabeli Dota Pro Circuita sa osvojena 2 od 3 Majora i postavlja se pitanje da li neko u ovom momentu može da im parira. Priliku da saznamo odgovor na ovo pitanje ćemo imati već 4. marta kada počinje sledeći LAN – The Bucharest Major.

 

 

Related Articles