Epic, Riot i Blizzard se udružili protiv toksičnosti u igrama

Epic, Riot i Blizzard se udružili protiv toksičnosti u igrama

Neke od najvećih svetskih gejming kompanija, kao što su Twitch, Epic, Riot, Blizzard i mnoge druge, njih preko 30, su objavile osnivanje udruženja pod imenom “Fair Play Alliance”, a koje ima za cilj da promoviše i bori se za fer okruženje u onlajn gejming zajednicama, bez toksičnosti, vređanja, ponižavanja i drugih oblika maltretiranja igrača.

Ideja je da se sve ove velike kompanije udruže i podele svoje iskustvo i znanje u borbi protiv nedoličnog ponašanja u onlajn zajednicama, kako bi se zajedno učilo na greškama i pronašli efikasni načini da se pozitivna i prijateljska astmosfera ustoliči kao jedini adekvatni oblik ponašanja onlajn.

Trenutno se još uvek ne zna kakvi će konkretni koraci biti preduzeti u ovom pravcu, ali se zna da će prve velike panel diskusije po ovom pitanju biti otvorene na Game Developers Conference koja se ovih dana održava u San Francisku.

Više informacija o ovome možete pogledati na zvaničnom sajtu udruženja. Šta vi mislite, koji su najbolji način borbe protiv toksičnosti u onlajn igrama?

Related Articles