Fortnite prešišao GTA Online po broju mesečnih korisnika

Fortnite prešišao GTA Online po broju mesečnih korisnika

Otkako se pojavio besplatni Battle Royale dodatak za, do tada, slabo poznatu survival igru, Fortnite, počeo je ubrzani i neprekidni uspon igre.

Redom su za njim ostajali brojne igre, prvo je po popularnosti prestignut PUBG, zatim je oboren gledanosti na Twitchu, i nedavno je Fortnite postao najgledanija igra na Youtube platformi preuzevši tron od Minecrafta, a prestignut je i moćni GTA Online, koji je u decembru zabeležio rekordan broj igrača, po broju mesečnih korisnika.

Kako analitička kompanija, Super Data, navodi u svom nedavno objavljenom izveštaju Fortnite je, osim toga što je premašio i GTA Online, po prodaji dodatnog sadržaja(kozmetičkih dodataka)na konzolama jedino iza Call of Duty: WWII.

Fortnite će nesumnjivo nastaviti da raste u narednom periodu i donosi sve veću zaradu kompaniji Epic Games, za šta je zaslužno pre svega širenje na ostale platforme, pošto je ova igra dostupna za igranje na iOS-u, dok se verzija za Android očekuje u narednom periodu. Takođe, samo je pitanje dana kada ćemo Fortnite: Battle Royale ugledati i na Switch konzoli.

Related Articles