Sve veći broj Fortnite naloga privremeno blokiran zbog pokušaja hakovanja

Sve veći broj Fortnite naloga privremeno blokiran zbog pokušaja hakovanja

Fortnite: Battle Royale je najlakše opisati kao fenomen koji trenutno potresa čitavo gejming nebo, ali ta popularnost po pravilu nosi i neke negativne stvari, a u ovom slučaju su to hakeri.

Naime, sve veći broj igrača prijavljuje problem u vidu blokade Epic Games naloga, koji je potreban za pristup Fortniteu, u trajanju od 120 minuta zbog ogromnog broja neuspešnih pokušaja prijavljivanja.

Do blokade naloga dolazi zbog same prirode bezbedonosnog sistema igre koji ne dozovljava nasilni upadna nalog kroz spamovanje šifara. Zašto bi neko pokušao da hakuje vaš nalog? Odgovor je veoma jednostavan – laka zarada – zato što je Fortnite trenutno izuzetno popularan i jedini način za trošenje novca je kroz kupovinu skinova i drugog putem mikrostransakcija. Zato je hakerima izuzetno primaljlva krađa tuđih naloga i njihovo preprodavanje za određenu sumu novca. Tako da je vrlo verovatno da se na jednom od sajtova koji služi za prodaju naloga nalaze i oni koji su protivzakonito uzeti.

Epic Games tim se još uvek ne oglašava povodom ovog problema, ali postoji par mera predostožnosti  koji se mogu preduzeti(ako već niste). Stavite jaču šifru, znamo da zvuči ocekivano ali je i veoma delotvorno, omogućite duplu verifikaciju naloga, kroz koju ćete dobijati mejl sa kodom potrebnim za pristup u igri. Takođe je veoma bitno da pomno pratite aktivnost na nalogu, pogotovu ako imate povezanu platnu karticu, zato što su neki od igrača primetili aktivnost i transakcije koje im nisu poznate.

Da li se i vama ovo desilo?

Related Articles